Üsküdar'da İstinat Duvarı Çöktü



İstanbul Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'nde 19 Ekim Salı günü, katlı otopark, pazar yeri ve yüzme havuzunun yapılacağı inşaat alanındaki çalışma sırasında toprak kayması yaşandı. İstinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken istinat duvarı nedeniyle inşaat alanının bitişiğindeki 7 katlı  binanın giriş katındaki dairede hasar meydana geldi. Olay yerine polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

DHA’da yer alan habere göre; duvarı ve bahçesi hasar gören dairede yaşayan Ebru-Yiğit Aslan çifti büyük korku yaşadı. Kendilerini dışarı atan çift olaydan yara almadan kurtuldu. Ebru Aslan, "Uzun süredir inşaat vardı. Belediyeye yakın olduğu ve binaya zarar verebileceğini konusunda birçok başvurumuz var. Ama pek dikkate alınmadı. Eşimle evden çalışıyorduk. Deprem oluyor zannettik. Sonra inşaattan dolayı evin önü, bahçe ve salon duvarının çöktüğünü gördüm." diye konuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Binada yaşayan Nilgün Altınok ise "O kadar çok alıştık ki gece gündüz sesler durmuyor. Yine kazı vardır diye dikkate bile almadık. Çünkü bizim bu olduğumuz yerin altı kayalık ve o kadar çok zorluyorlar ki kırmak için. İstinat duvarı çöktü. Yan evinin duvarı gitti. Salon gitti şu an. Belki bir birkaç saat sonra belki bina çökecek. Altta zemine ne kadar zarar verildiğini bilmiyoruz." dedi.

Tedirgin olduk, gece burada kalmadık
Çok korktuğunu söyleyen bina sakini Tuğba Kara da "Bir sarsıntı oldu, deprem olduğunu zannettim. Cama çıkıp baktığımda komşumuzun evininin duvarı ve bahçesinin aşağıya doğru kaymış toprakla birlikte olduğunu gördüm. Evden çıktım. Çocuklarımı okuldan aldım ve tekrar buraya dönmedik. Tedirgin olduk ve geceyi burada geçirmedik. Riskli olduğunu düşünüyorum. Bir yazı paylaşıldı binanın sağlam olduğuna dair. Yetkililerin ve belediyenin ağzından herhangi bir açıklama almadık. Evimizde oturmaya korkuyoruz." diye konuştu.

Üsküdar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve inşaat yetkilileri site sakinlerinin dairelerinde ikamet etmelerinde bir sakınca yoktur yazılı bir açıklama gönderdi.