UTERO

Utero, konsept olarak ‘beden ve yapı’ arasındaki geleneksel ilişkiyi yeniden yorumlamayı hedefliyor. Kas derisi, tamamiyle metal ve karbon fiber tel yapisinin etrafina çekilmis dokuma kumaşı olarak düşünülmüş. Beden-yapı arasındaki ilişki, gerçek zamanlı bir etki-tepki döngüsü olarak tanımlanıyor. Mimari konsep, tümüyle eş zamanlılık üzerine kurulu ve geleceğin psikiyatri hastaneleri üzerine bir dizi etkileşimli araştırma içeriyor. Çekme ve kasılma ile çalışan sıkı kas ağı, ayrı ayrı esnetilebilir, dokuma deriye bağlı şekilde adreslenmiş, esnek bir yapı. Kesintisiz dokuma deri malzeme ile meydana getirilmiş Utero, zemin, duvar, tavan ve kapılar arasında kategori ayırımı yapmaksızın, mimari bir vücud adaptasyonundaki geometri ve fonksiyon anlamına geliyor.

Bu malzeme kullanmlarına rağmen, Utero, formunu, aydınlanma düzeyini değiştirebilir ve tüm bunlar eş zamanlı çalışır. Utero kas çalıştırıcıları, grup halinde iş birliği içinde, etkileşimli olarak hareket ederler. Anlık durumlar karşısında, birbirinden farklı hastalıklara reaksiyon olarak, ‘utero kası’ dans edebilir, dönebilir, burkulabilir, kasılabilir ve belirli lokasyonlardan aldığı dokunma verilerine, kullanıcıların farklı etkileşimlerine (yüz ifadeleri, beden hareketleri vb) ve çevre verilerine göre farklı tepkimeler gösterebilir. Zemin yüzeyi, insan geçiş hareketlerini kayıt edebilen basınç sensörleri içermektedir. Bu veriler, köklendirme ve bükülme gibi tedavi oluşturan pnomatik (hava basınçlı) kas hareketini kontrol eden bir grup davranışsal algoritma ile ilşkilendirilmiştir.

Takım:

Saimon Conti (IT): Ingegneria Edile-Architettura at Università Politecnica delle Marche (Ancona, Italy) üniversitesinde öğrennimini sürdürüyor. Mimari tasarımda parametrik tasarım araçları ve dijital üretim konuları üzerine çalışıyor.

Manuele Gaioni (IT): Ingegneria Edile-Architettura at Università degli Studi di Brescia (Brescia, Italy) üniversitesinde öğrenimini sürdürüyor. Araştırma alanlarını digital parametrik tasarım, ekolojik tasarım , senso-mobil araçlar içeren etkileşimli tasarım konularında yoğunlaştırıyor.