Uygulamada da CE Belgesi Marmara Plastik'ten



Ürünlerin, amacına uygun kullanılması halinde can ve mal güvenliğini sağladığına ve çevreye zarar vermediğine dair bir işaret olan CE, ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Türkiye’nin ilk ve tek CE Belgeli Pvc Kapı ve Pencere Üretim Tesisi olan Marmara Plastik ise uygulama için de aldığı CE belgesiyle, sektöre öncülük etmeye devam ediyor.

Marmara plastik Fabrika Müdürü Mehmet Karadayı ile CE Ürün uygunluk belgesi üzerine konuştuk.

CE Belgesi nedir?

CE işareti, Avrupa Birliği’nin teknik mevzuat uyumu çerçevesinde 1985 yılında benimsediği Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında hazırlanan ve ürünlerin Yeni Yaklaşım Direktifleri’ne uygunluğunu ve bütün uygunluk değerlendirme faaliyetlerinden geçtiğini gösteren bir birlik işretidir.

CE işareti, ürünlerin amacına uygun kullanılması halinde can ve mal güvenliği sağlayacağını ve çevreye zarar vermeyeceğini, yani ürünün güvenli bir ürün olduğunu gösteren bir işarettir.

Standartlaşma konusunda yaşanan sorunlara nasıl çözümler aranıyor?

Evet, sektörümüz standartlaşma konusunda ciddi zafiyetler içerisinde. Fakat bu konuda Standartlar Birliği yeni bir standartlar serisi hazırladı. Bizi ilgilendiren standart da TS EN 14351-1. Bu standart gerçek anlamda üretici ile fason üreticileri birbirinden ayıracak. Bu standart kapsamında üreticiler nihai ürününü tarafsız bir kuruma test ettirip belgelendirecekler. Bu da sektöre ciddi düşünce, uygulama, müşteri güvenliği ve memnuniyeti konusunda yön verecek.

Sektöre kazandırdığı ne olacak?

Tüm bu faaliyetler sektöre profesyonel bir bakış açısı getirecek. Müşteriler de bu standartlar doğrultusunda bilinçlenecek. Sektör kendini yenileyecek ve uluslararası rekabet gücümüz artacak.

Marmara Plastik’in standartlaştırma konusunda ne gibi çalışmaları var?

Marmara plastik olarak uluslararası standartlar konusunda çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik, Sanayi Bakanlığı Garanti Belgeleri, Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sosyal Sorumluluk, TSE hizmet yeri yeterlilik, Teknik Servis Hizmet yeri yeterlilik sistemleri üzerinde durduk.

Sektörde profesyonel Teknik Servis Desteği veren tek firma olarak, ürün uygunluk çalışmalarımızı tamamladık. Ürünlerimizi uluslararası bağımsız bir laboratuara test ettirdik. Marmara Plastik’in ürünleri toplam 23 testten geçti.