Uzungöl’de Kaçak Yapı Sahipleri Kendi İmkanlarıyla Yıkıma Başladı



Karadeniz'in gözde turizm merkezlerinden Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 112 kaçak yapıdan 95'i için yıkım, 17'si için de tıraşlanması kararı alındı. Ekipler, bu yapılarla ilgili alınan kararı uygulamak için 23 Aralık 2019'da harekete geçerek kaçak yapıların yıkımına başladı.

DHA’da yer alan habere göre; hava muhalefeti nedeniyle ekiplerin ara verdiği yıkım çalışmalarına 6 Ocak Pazartesi günü de devam edildi. Ekipler, geniş güvenlik önlemleri altında iş makineleri eşliğinde yıkım çalışmalarını sürdürdü.

Tıraşlama çalışması başlattılar
Bölgede ‘tıraşlama’ (kat eksiltme) kararı alınan 17 yapı sahiplerinden bazıları ise, binalarında geri kalan dairelere yıkım ekipleri zarar vereceği endişesiyle, kendi imkânlarıyla boşalttıkları yapılarının üst katlarında yıkım çalışması başlattı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Evlerinde kendi imkânlarıyla kat eksiltme çalışması başlattıklarını anlatan Naile Çiçek, “Evlerimizi boşalttık. Kendimiz yıkmaya başladık. Çünkü yıkım ekibi geldiği zaman malımızı mülkümüzü düşünmüyor. Her şeyi yıkıyorlar. Biz o yüzden yıkım ekibine bırakmadık işi. Kendi imkânlarımızla tuttuğumuz işçilerle birlikte evlerimizi yıkıyoruz.” dedi.

Yapı sahiplerinden Fatma Çiçek de "Evlerimizi boşalttık. Bütün mobilyalarımızı oraya buraya tıkadık. Evimizi yıkmaya hazırlandık. Kendi ellerimizle yıkıyoruz evlerimizi. Yapılacak bir şey yok." diye konuştu.

Toplamda 95 kaçak yapının yıkılacağı bölgede yıkımların kısa sürede tamamlanacağı öğrenildi.