Vaillant, Klima Pazarına Girdi

Vaillant Türkiye Genel Müdürü Christoph Grosser, tüketicilerden gelen talep doğrultusunda 1.5 yıllık bir hazırlıktan sonra yeni sezonda Vaillant markalı klima satışına başladıklarını açıkladı.

Bu yıl sadece İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa ve İzmit'te satış yapacaklarını açıklayan Grosser, "Satış ve montajlarımız başladı. Klimada en fazla sorun klima montajı ve devr almalarda oluşuyor. Detaylı bir organizasyon gerektiriyor" dedi. Grosser, beş ilin dışındaki pazarlara ise montaj, devr alma ve servis hizmetini yerleştirdikten sonra gireceklerini ifade etti.

2004 yılı için kendilerine bir pazar hedefi belirlemediklerini anlatan Grosser, "2005 yılında elde edeceğimiz sonuçlar kalite anlayışımızı tatmin ediyorsa, o zaman belli hedeflere gidebiliriz. Kombi pazarına girdiğimizde 3-4 yıl hedefimiz olmadı. Kalite ve standartı oluşturduktan sonra hedeflerimizi belirleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kombide yeni pazarlara girecek

Grosser, kombide ise Kayseri, Konya ve Samsun gibi şehirlere girmeyi planladıklarını söyledi. Vaillant olarak 12 yıldır Türkiye pazarında bulunduklarını anımsatan Grosser, "Ekonomik krizlerin yaşandığı bir ortamda Vaillant'ın satış ve gelişme grafiği istikrarlı bir şekilde gelişti. Bugünkü haline geldi. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın bunu keseceğine inanmıyorum. Kombi pazarındaki liderliğimizi koruyacağız. Ne ekonomik krizler ve ne rakiplerimizin kampanyaları 2004 yılında liderliğimizi sürdürmemize engel olmayacak" dedi.

42 ülke arasında 9. sırada

Vaillant'ın Hepworth şirketiyle birleştiğini hatırlatan Grosser, Vaillant Hepworth Grubu içinde 42 ülke ve 8 markanın yer aldığını belirterek, Vaillant Türkiye'nin satışlar açısından Vaillant Hepworth Grubu içinde 9., sadece Vaillant şirketleri arasında 6. sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye dışında Romanya ve Bulgaristan'ın da sorumluluğunu aldığını dile getiren Christoph Grosser, "Romanya'da, 5 ithalatçı 5 pazarlama organizasyonu olan geniş çaplı bir organizasyon var. Romanya'nın kombi piyasası Türkiye büyüklüğünde. Yılda 200 bin civarında kombi satılıyor. Bulgaristan pazarı ise çok daha küçük" dedi.

Türkiye'de yılda 200 bin civarında kombi satıldığına işaret eden Grosser, 80 ilde doğalgazın yaygınlaşmasıyla pazarın 400-450 bin büyüklüğüne ulaşacağını belirterek, ısıtma ve soğutma sanayinin Türkiye'nin 20 yılda en umutlu sektörleri arasında yer alacağını dile getirdi.

51.5 milyon Euro ciro

2003 yılında 59 bin civarında kombi satışı yaptıklarını belirten Christoph Grosser, geçen yıl 51.5 milyon Euro ciro gerçekleştirdiklerini açıkladı.

100'ü aşkın yetkili satıcı ve 90 adet yetkili satış noktasıyla hizmet verdiklerini açıklayan Grosser, istanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa ve izmit olmak üzere 5 ilde yaklaşık 200 iş ortağının bulunduğunu kaydetti. Grosser, ayrıca 200 kişiden oluşan servis ekibine sahip olduklarını söyledi.