Vakıflar Genel Müdürü Beyazıt: Şehirlerin Geleceği Tarihi Eserlerin Canlandırılmasına Bağlı

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, şehirlerin geleceğinin ‘tarihi eserlerin yeniden canlanmasına bağlı olduğunu’ belirterek, “Biz tarihi eserlerimizi ayağa kaldırırsak, hem o kentin turizmi gelişir, hem de ticaretinde önemli bir hareketlilik sağlanır.” dedi. Vakıflar Genel Müdürlüğü yönetimi, 24 bölge müdürü ve 9 il şube müdürünün katılımıyla, Kastamonu’da toplandı. Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, şehirlerin geleceğinin tarihi eserlerin yeniden canlanmasına bağlı olduğunu söyleyerek, 2006 yılı projelerini açıkladı.

Beyazıt, 2006 yılını ‘Vakıf Medeniyeti Yılı’ olarak ilan ettiklerini hatırlatarak, bu yıl içinde tüm vakıfların hizmetlerini artırmaları ve amaçlarına uygun biçimde faaliyetlerini sürdürmeleri gerektiğini vurguladı. Beyazıt, “Bu yılı, tarihimize kültürümüze yakışır bir yıl haline getirelim. Şehirlerin geleceği, tarihi eserlerimizin yeniden canlanmasına bağlı. Biz tarihi eserlerimizi ayağa kaldırırsak, hem o kentin turizmi gelişir, hem de ticaretinde önemli bir hareketlilik sağlanır. Yılların ihmalinden doğan aradaki farkı kapatmak zorundayız. Amacımız, vakıf eserlerini yok olmaktan kurtarmak.” diye konuştu.

Bölge müdürlerinden, ayrılan bütçenin sonuna kadar harcanmasını isteyen Beyazıt, bu sene ilk kez Vakıfbank’ın kuruma temettü vereceğini belirterek, “Yüklü bir kaynak kasamıza girecek.” dedi. Toplantının Kastamonu’da yapılmasının özel bir önemi vurgulayan Beyazıt, burada bulunan tarihi eserlerin restorasyonunu yerinde görmek istediklerini kaydetti.