Vakıflardan Restorasyon Karşılığı Kiralık Kargir Han



Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1.Bölge Müdürlüğü, Fatih (Eski Eminönü) ilçesindeki 539 metrekare kargir hanı, 35 yıllığına restorasyon karşılığı kiraya vermek üzere ihale açtı. Buna göre Fatih İlçesi Çelebioğlu Mahallesi, Saka Mehmet Sokak, 39 parselde kayıtlı, eski eser tescilli altında iki mağazası olan kargir ikinci vakıf hanı ve baraka dükkan vasıflı taşınmaz, 35 yıllığına restorasyon karşılığı kiraya verilecek.
    
Restorasyon bedeli 2 milyar 277 milyon 232 bin lira olarak belirlenen ihalede katılımcılardan 68 milyon 316 bin lira tutarında geçici teminat, 227 bin 723 lira kesin teminat alınacak. İhale, 25 Ağustos 2011 tarihinde saat 10.00'da açık teklif usulü ile İstanbul- Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.
    
Söz konusu ihaleye katılmak isteyenler şartnameyi, Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğünden satın alabilecek. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ihale günü, ihale saatine kadar Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğüne verilecek.