Vali Coş’tan İlginç Açıklama



Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın özelleştirme ihalesini kazanan Bilkent Holding bünyesindeki catering ve otelcilik hizmeti veren Bilintur, her yıl yaklaşık 150 bin turistin ziyaret ettiği, 2 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip Apollon Tapınağı’na dükkan yapmak için sur duvarını kazma, kürek ve iş makineleriyle yıktı. Zabıta ekipleri tapınakta “kaçak inşaat” yapıldığı gerekçesiyle  inşaatı mühürledi.Olay Didim’i ayağa kaldırırken konuyla ilgili Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un açıklaması şaşırttı.

Tahribat resimlerde

Vali Coş tapınağa herhangi bir zarar verilmediğini savundu, “Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1. derecede SİT alanı içerisinde kalan mevcut ören yeri gişesi ve deposunun kaldırılmasına, yerine geçici olarak yapılacak bilet gişeleri, satış mağazası fonksiyonlarını içerecek hafif konstrüksiyonlu yapıya izin verilmiştir. Tapınağa herhangi bir zarar verilmesi söz konusu değildir” dedi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, “Tahribatı fotoğraflarla tespit ettik. Basın mensupları kameralarıyla kaydettiler. Nasıl oluyor da zarar verilmemiştir deniyor” diye konuştu.