Vali Harput'tan Sorumlulara Kaçak Yapı Uyarısı



Bursa Valisi Şahabettin Harput, yayınladığı genelge ile kentte seçimler öncesi artış gösteren kaçak yapılaşmaya ilgililerin gereğini yapmasını istedi. Vali Şahabettin Harput, yayınladığı genelge ile 29 Mart 2009 mahalli idareler seçimleri öncesi yaşanan kaçak yapılaşmaya karşı başta Belediyeler ve İl Özel İdaresi olmak üzere kaymakamlıklar ve muhtarlıkları göreve çağırdı. Bursa'nın tarihî ve kültürel değerleri açısından son derece zengin, verimli tarım arazileri ve yüksek turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Vali Harput, sanayi alanında da ülkede önde gelen iller arasında bulunduğunu aktardı.

Bu özelliklerinden dolayı Bursa'nın cazibe merkezi haline geldiği, iç-dış göç ve hızlı nüfus artışı sonucu yoğun bir yapılaşmaya sahne olduğunun altını çizen Harput, "İlimizin 1. derece deprem kuşağı içerisinde yer alması, bir deprem anında ilimizin can ve mal kaybı riskini artırmaktadır. Yıllardır süre gelen ruhsatsız (kaçak) yapılaşmaların önlenmesine yönelik valiliğimizce muhtelif tarihlerde geniş katılımlı çalışma toplantısı yapılmış, uygulamaya esas kararlar alınarak gereği yapılmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar görevlendirilmiştir." dedi. Vali Harput, genelge doğrultusunda ilgili belediyeler tarafından kaçak yapıların önlenmesi hususunda alınan kararların tavizsiz uygulanması, sabit ve seyyar denetim gruplarıyla bu konunun, sürekli denetlenerek gelebilecek ihbar ve şikâyetlere anında müdahale etmelerinin istendiğini ifade etti.

Vali Şahabettin Harput, ilgili belediyeler, il özel idaresi, kaymakamlıklar, yetkili ve sorumlu kurum ve kuruluşların gerekli önlemleri alarak, kaçak yapı yaptıranlar ve yapanlar hakkında yasal işlemlerin mutlaka yapılmasını, il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığınca da konunun takip edilmesini, ihmal ve ilgisizlikleri görülen kamu kurum sorumluları hakkında yasal işlem yapılacağının bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.