Vali Kıraç İstemedi Kocaoğlu Sahip Çıktı



Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği Özel İdaresi’nin yüzde 50’şer ortak olduğu, Jeotermal A.Ş’ye, Kocaoğlu’nun tavsiyesi ile Genel Müdür olan Ali İçhedef’in görevden alınmasıyla başlayan gerginlik iyice tırmandı.

Özel İdare Genel Sekreteri Yakup Vatan’ın  İçhedef’e yönelik suçlamaları yaptığı iddia edilen teknik hizmetler uzmanı Demir Başeğmez’in de görevden alınması ile ilgili karara şerh koyduğu ortaya çıkınca  Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu’nun 11 üyesinden 8’i olağanüstü toplantı çağrısı yaptı. Vatan şerhini geri çekmezse, İçhedef’in göreve iadesi istenecek.

Olağanüstü toplandılar

Sekiz üye Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun makam odasında toplandı. Toplantıya Aziz Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri  Nail Tanülkü ve İhsan Aslantaş ile İZSU bürokratları  Hüsnü Bahadır Sümer ve Osman Selçuk  katıldı. Vali Cahit Kıraç, Yakup Vatan ve AKP’li İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Alper Güldalı çağrılmadı.

Kocaoğlu, Ali İçhedef’i son derece başarılı bulduklarını söyledi. İçhedef’in bilirkişi raporu ve denetim kurulu raporuyla aklandığını hatırlatan Kocaoğlu,  görevden alınmasına sadece Valilik ile uyum içinde çalışmak için onay verdiklerini belirtererek,  toplantı sonunda imzaladıklarını dile getirdi.

Kocaoğlu, daha sonra Yakup Vatan’ın Demir Başeğmez’in görevden alınma kararına şerh koyduğunu ve açıklamasında Genel Müdürü suçladığını öğrendiklerini belirtti. Kocaoğlu, Vatan’ın Jeotermal A.Ş.’nin karışmasına neden olan diğer kişiyle ilgili karara şerh koymasına anlam veremediklerini söyledi. Bu kişinin verdiği beyanlar ve ifadesinde hem şirket yöneticileri hem de şirket aleyhine mesneti olmayan suçlamalarda bulunduğunu iddia eden Kocaoğlu, şimdi bu kişinin Yakup Vatan tarafından korunduğunu açıkladı. Kocaoğlu, “O kişinin korunduğu yerde Genel Müdür’ün göreve iade edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Kocaoğlu, Jeotermal A.Ş Genel Müdürlüğü’nden alınan İçhedef’i İZBETON Genel Müdürlüğü’ne getirdi.