Vali Önal'dan Ağaç Talimatı



Ankara Valisi Kemal Önal, restorasyon çalışmaları devam eden Ulus’taki tarihi vilayet binasını gezerek, bilgi aldı. Önal, çalışmalarla ilgili bilgi alıp yetkililere önerilerde de bulunurken, bahçe düzenlemesi yapılırken özellikle hiçbir ağacın kesilmemesini istedi.

Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların artık son aşamasına geldiğini ve gayet güzel bir vilayet binası olduğunu belirtti.

Çalışmaların son halini görmek ve kütüphane ile müze haline getirilecek bölümlerle ilgili projeler hakkında bilgi almak için vilayet binasına geldiğini anlatan Önal, projeyi güzel bulduğunu, projenin müzeciler tarafından da kütüphaneciler tarafından da tasvip edildiğini söyledi. Önal, müze ve kütüphane projesinin de ihale sürecini hemen başlatacaklarını bildirdi.

Çevre düzenlemesinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Önal, bahçedeki kot farkının sıfıra indirildiğini ve binanın tam olarak ortaya çıktığını belirtti.

Panoramik görüntü

Binanın en önemli özelliklerinden birisinin de girişte eski Roma Yolu olduğunu dile getiren Önal, eski Roma Yolu’nu da gösteren panoramik bir görüntü oluşturacaklarını anlattı. Eski askeri saymanlık olan binanın yıkılacağını da belirten Önal, şöyle konuştu:

"Sanıyorum Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk örneğine biz vilayeti düzelterek başlamış olduk. Umuyorum bundan sonra süratle bu Hükümet Meydanı Projesi’ne el atılır ve burası tarihi dokusuna uygun bir yaşam alanı, fonksiyon bir alan haline gelir. Çünkü kentin her köşesinin yaşamasını istiyoruz. Çok parlak dönemler geçirmiş semtler oluyor ama zaman içerisinde bunları körletmemek, eskiye uygun fonksiyonel bir halde tutmamız lazım. Modern kentlerde bu hep böyle. Ankara’yı ne kadar modernleştirirsek modernleştirelim, ne kadar çağdaş kent yaşamına uygun kentsel alanlar oluşturursak oluşturalım Ulus’u asla ve asla inkar edemeyiz. Ulus Ankara’nın merkezidir, Cumhuriyet’in kurulduğu yerdir. Onun için buraya çok özel önem veriyoruz."

Önal, restorasyonu yapılan vilayet binasına, valiliğin bu yaz içerisinde taşınabileceğini, yaz sonunda da açılışını yapabileceklerini kaydetti.