Vali: Yıkın Bakan: Durun



Isparta Valisi Ali Haydar Öner’in Türkiye’nin en önemli tatlı içme suyu havzalarından olan Eğirdir Gölü’nün korunması için 178 kaçak yapının yıkımına ilişkin başlattığı mücadele, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla durduruldu.

Vali Öner, Yerel Sulak Alan Komisyon ve Eğirdir Gölü Yönetim Planı toplantısında, geçen hafta bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şarkikaraağaç’a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun sözlü talimatları doğrultusunda Eğirdir’deki yıkım işlemlerinin askıya alındığını açıkladı. Eğirdir’deki kaçak yapıları Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüklerini ve Bakan Eroğlu’nun yapıların imarı konusunda destek vaat ettiğini vurgulayan Öner, şunları söyledi:

"Yeni yerleşim alanlarının imar planları yapılıncaya kadar sayın bakanımızın sözlü talimatlarıyla yıkımları askıya aldık. Yeni yerleşim alanlarının planlarını süratli yapabilirsek, o zaman köylünün zorunlu ihtiyaçlarını çözme bakımından planlı çalışmaya gitmiş olacağız. ’Bu konuda nasıl olsa izin alındı’ diye hiçbir kimse yanlış yapıya müsaade etmesin."

178 kaçak yapı mahkemelik

Hakkında yıkım kararı bulunan 178 kaçak yapıdan davası sonuçlanan 18 kaçak yapının yıkımına başlanmıştı. Bu kapsamda son bir ay içinde 18 yapıdan üçü yıkılmış, diğerlerinin yıkım çalışması sürüyordu.