Validebağ Camisi, TOMA’nın Gölgesinde Yükseliyor



Hürriyet'in haberine göre, inşaatla ilgili 6 davanın sürdüğünü hatırlatan Validebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin ise şunları söyledi:

Cami biter karar çıkar

“İnşaat son hızla sürüyor. Bunu ne yazık ki fiilen engelleme şansımız artık yok. Ortada polis gücü var ve bütün çevreciler gibi biz de şiddete karşı şiddetle cevap veremeyiz. Yapacağımız tek şey, bu konuyu gündemde tutmaya devam etmek. Davalar açılalı 2 sene oldu ama mahkeme hâlâ bir karar veremedi. 2012 yılında yapılan imar planı değişikliğine karşı 6 tane dava açılmıştı. Bu davaların üçünde, bilirkişi, buraya dini tesis yapılamayacağı yönünde rapor verdi ama bu raporları mahkemeler kaale almadılar. Biz bu davayı kazanacağız ama karar, cami inşaatı bittiği zaman açıklanacak. Aynı Sulukule’de olduğu gibi hiçbir anlamı olmayacak davayı kazanmanın.”

4’te 1 camiye 4'te 3 çevreye

Üsküdar Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, “Validebağ Cami projesi, 1200 metre kare arazi üzerinde 300 metrekare olarak uygulanacak. Geriye kalan 900 metre kare araziye rekreasyon uygulaması (çevre düzenlemesi) yapılacak. Proje içerisinde, ortada 300 metrekare cami, yanında 80 metrekare imam lojmanı, onun yanında da 100 metre kare sosyal tesis planlamaktaydı. Ancak, mahalleliyle yapılan görüşmeler sonrası varılan uzlaşma ile sadece cami projesi hayata geçirilirken, İmam lojmanı ve sosyal tesis yapımından vazgeçildi” denildi.