Validebağ Savunması Tek Tek Ağaç Sayacak



DHA'nın haberine göre, Orman Mühendisleri Besim Sertok ve Kader Cihan'ın liderliğinde toplanan ve harita üzerinde yer tespitinde bulunan gönüllüler, 'İzci Evi' inşaatının bulunduğu alanda fotoğraf ve video çekerek ağaçları tek tek tespit etmeye başladı.

Envanter çalışması 3 ay sürecek

Validebağ Savunması üyelerinin verdiği bilgiye göre, asıl çalışma Nisan ayında ağaçlar yeşerdiği zaman başlayacak. Ağaçlar numaralandırılıp sayılacak, her gönüllüye bir ağaç verilecek ve ağaca da gönüllünün ismini verilecek. 7-8 bin civarında ağacın bulunduğu alanda yapılacak envanter çalışmasının yaklaşık 3 ay sürmesi bekleniyor.

Validebağ Savunması, geçtiğimiz Pazar günü yaptığı eylemde, koru içinde başlayan 'İzci Evi' inşaatını protesto etmiş, inşaatın temel kazısını toprakla doldurmuştu. Şu anda çay bahçesi olarak kullanılan Abdülaziz Av Köşkü'nün ahır binası ile İzci Evi inşaatının başladığı alan 2009 yılında, 1'inci derece doğal sit alanından 2'inci dereceye dönüştürülmüştü. Mahalleli konuyu İdare Mahkemesi’ne taşımış, davayı kazanmıştı. Bu arada, İzci Evi inşaatının, bölgedeki ağaçlara zarar verdiğini ifade edenbir gönüllü "Koruma Kurulu 2005 yılında buradaki izcilik faaliyetlerini yasakladı. İzcilik faaliyetinin yasaklandığı bir alanda izci evi olmaz. İzcinin de evi değil, çadırı olur zaten" şeklinde konuştu.