240 Milyon YTL'ye Mal Olacak Şehr-i Bahçe 15 yıl Garantili

Ankaralı KC Grup, İstanbul'a içinde 170 dükkan, 20 villa ve 200 konut barındıran Şehr-i Bahçe projesiyle giriyor. Projenin bir yılda tamamlanması öngörülüyor. Ankara Eryaman'da içinden metro geçen toplu konutlarla adını duyuran KC Grup, İstanbul'un nitelikli konut ihtiyacını gidermek üzere kolları sıvadı. 5 yılda 15 bin konut yapmayı hedefleyen şirket, İstanbul'a 240 milyon YTL'lik bir yatırım olan Şehr-i Bahçe projesiyle giriyor. İstanbul'da kalıcı olmayı amaçlayan şirket, içinde alışveriş merkezi, ticari birimleri, konut ve villalar barındıran projesiyle oldukça iddialı. Proje, 170 dükkan, 20 villa ve 200 konutu içeriyor. Şirket, inşaat ve malzeme kalitesine 15 yıl garanti veriyor.

Adını TOKİ projesiyle duyurdu
Proje öncesi bölgede 252 nokta adresinde yaptığı araştırmada, büyük mağazaların sırf yersizlikten dolayı Bahçeşehir'e gelemediğini belirleyen KC Grup, daha satışa bile çıkmayan alışveriş merkezine şimdiden ünlü konfeksiyon, lokanta zincirleri ve bankaların yerleşeceğine dair söz aldıklarını açıkladı. Şirket, alışveriş merkezlerindeki dükkanları shop-mix yöntemiyle projeye yerleştirmeyi planlıyor. Amaç, herkesin komşusunun kim olduğunu bilmesi ve dükkanların iş yapma potansiyelini artırmak için örneğin yanyana beş bankanın gelmesinin engellenmesi.

KC Grup, Kontaş-Canberk ortaklığının bir sonucu olarak 2004 yılı Ağustos ayında doğdu. Adını, Ankara Eryaman'daki TOKİ projeleri ile duyurdu. Kontaş Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Demir, Avrupa Birliği bayrağını alan Bahçeşehir'in bölge olarak kontürleri önceden çizilmiş, alt yapı sorunlarını çözmüş, etapları tamamlanmış bir yer olduğunu söylüyor. Demir, malzemeden, kaliteden yana mimarlarını sıkmadıklarını, kullanıcı hatası haricindeki inşaat ve malzeme hataları için 15 yıl garanti verdiklerini belirtiyor.

Proje Müdürü Buğra Yüksekkaya, bölgede ticaretle uğraşanların dağılmış vaziyette olduğunu, villaların içinde bile dükkanlar bulunduğunu belirterek, "Bu proje ticaretteki dağınıklığı sona erdirecek ve büyük mağazaların bölgeye gelmesini sağlayacak. Çünkü yaptığımız araştırmaya göre ünlü konfeksiyon, lokanta zincirleri ve bankalar burada yer bulamamışlar. Şimdi onlarla görüşüyoruz, sonuçlar olumlu" dedi.

Yüksekkaya, ortada yer alacak alışveriş merkezinde mağaza sahiplerinin komşusunu seçebileceğini belirtirken, "Butik kornerlar olacak, bizler mağaza sahiplerine örneğin dayanıklı tüketim mallarının nerede olabileceğine dair yol göstereceğiz" dedi. Hızır Demir satışların henüz başlamamasına rağmen şimdiden kat ve vaziyet planlarını görmek isteyen pek çok kimse bulunduğunu söyledi. Projenin resmi reslim tarihi 22 Ekim 2007 olmasına rağmen KC Grup bir yıl içinde inşaatı tamamlayacağına inanıyor.

10 yıla kadar vade imkanı tanınan projede villalar 1 milyon 600 bin YTL, 2 artı 1 konutlar 254 bin 700, 3 artı 1 konutlar ise 292 bin 500 YTL, 4 artı 1 konutlar ise 411 bin 300 YTL, dükkanlar 180 bin YTL peşin fiyatla satılıyor.