Vandalın Hobisi de Heykel Parçalamak



Heykellere yapılan saldırılarla gündeme gelen İzmir'de 'vandallar' yine rahat durmadı... Bugüne dek üç kez saldırıya uğrayan Gürçeşme Kaynak Parkı'ndaki Atatürk ve çocuk heykelinden sonra dün Eskiizmir'de bulunan İsmail Hakkı Tonguç Parkı'ndaki heykeller de tahrip edildi.
Görgü tanıklarının ifadesine göre, parka bir araçla gelen iki kişi, ellerindeki demir levyeyle aralarında Köy Enstitüleri'nin kurucularından Tonguç'un büstünün de yer aldığı alçı heykellerin başlarına vurarak kırdı. Saldırganlar, vatandaşların durumu fark etmesi ve müdahale etmesi sonucu olay yerinden kaçtı. Vandallar, Kadın Hakları Parkı'nda bulunan ve bir kadının elini tutarken tasvir edilmiş erkek heykelinin de kolunu kırmış, İnciraltı Kavşağı'nda bulunan Atatürk heykelinin başına ise yeşil boya dokmüştü.

Misina yerine çamaşır ipi...
Porsuk Çayı'ndaki kirlenmeyi anlatmak için üç yıl önce Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan "su kovasında balık tutan adam" heykelinin oltası yine çalındı. Oltanın çalındığını fark eden vatandaşlar, heykele ağaç dalından olta, çamaşır ipinden de misina yaptı. Vatandaşlar, "Belediyenin heykele demir olta takmasını istiyoruz" dedi.