Ve Proje Ortaya Çıktı: İşte Yeni Alsancak Stadı



2014 yılının Ağustos ayında deprem riski nedeniyle kapatılan Alsancak Stadı’nın ihalesi bir ay içerisinde gerçekleştirilecek.

Habertürk Egeli’den Abdullah Çelebi’nin haberine göre 15 bin kişi kapasiteli olacak yeni stadyumun 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanırken, zeminde aksı değiştirilmeden tamamen yenilenecek, ön bölümde de gelir getirici dükkanlar açılacak.

Zemin etüdü tamamlandı

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 20 Ağustos 2014’te kapatılan Alsancak Stadı’ndaki bekleyiş nihayet sona eriyor. 21 Temmuz 2015’te başlayan yıkım çalışmaları tamamlandıktan sonra zemin etüdü de yapılırken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yeni stadyumun ihalesini bir ay içerisinde gerçekleştireceği belirtildi. Stadyumun kapasitesi de 15 bin kişiyi geçmeyecek.

Uluslararası standartlara uygun

Alsancak Stadı eski aksa göre yenilenecek, tribünlerin sahaya yakınlığı ile de bambaşka bir görünüme kavuşacak. Projesi hazırlanan yeni stadın karşılıklı iki tribünü de kapalı olacak. Uluslararası standartlara göre inşa edilecek stadın kale arkası bölümlerinde ise giriş çıkış kapıları ile ticari alanlar yer alacak.

Kulüplere katkısı olacak

Stad çevresindeki kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu kapsamına giren binaların inşaattan etkilenmeyeceği ve bu konuda da gerekli tüm işlemlerin hazır olduğu belirtildi. 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan Alsancak Stadı’nın zemini de komple yenilenecek. Ayrıca stad çevresine kulüplere de katkı sağlayabilecek gelir getirici dükkanlar yapılacak.