VELUX 2006 Uluslararası Mimarlık Öğrencileri Ödülleri




Velux 2006 Uluslararası
Mimarlık Öğrencileri Ödülleri Jürisi
İki yılda bir gerçekleştirilen ve mimari tasarımda ana öğelerden birisi olarak gün ışığını yeniden tartışmaya açmayı hedefleyen VELUX 2006 Uluslararası Mimarlık Öğrencileri Ödülleri'nin ikincisi, geçtiğimiz günlerde Bilbao Guggenheim Müzesi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Öğrencilere yönelik bir yarışma olmasına rağmen, eğitmenlere de şükranını göstermeyi ihmal etmeyen VELUX 2006 Uluslararası Mimarlık Öğrencileri Ödülleri'ne bu yıl 92 ülkeye dağılmış 496 okuldan 2037 öğrenci kayıt yaptırdı. 53 ülkeden 225 okuldan 557 projenin katıldığı yarış sonunda, ilk üçün yanısıra 17 mansiyon verildi.

Kengo Kuma (mimar / Japonya), Róisín Heneghan (mimar / İrlanda), Omar Rabie (Massachusett Teknoloji Enstitüsü öğrencisi / Mısır), Douglas Steidl (mimar - AIA başkanı / ABD), Per Olaf Fjeld (mimar - EAAE başkanı / Norveç) ve Massimo Buccilli'den (VELUX Italia Genel Müdürü) oluşan jüri, projeleri, fikir ve konsept, mimari yaklaşım ve tartışma kriterleri çerçevesinde değerlendirdi.

Yapılan değerlendirme sonucunda oybirliği ile Danimarka'dan Louise Groenlund "Fotoğraf Müzesi" tasarımı ile birinciliğe, İspanya'dan Gonzalo Pardo "Okumak İçin Bir Mekan" tasarımı ile ikinciliğe ve İngiltere'den Anastasia Karandinou "Işık - Görünmeyen Köprüler" tasarımı ile üçüncülüğe değer bulundular.

İşte ödül alan projeler ve jürinin yorumları.