Vestel, Tünel’i 'Gerilla' Işıkla Kuşattı



Düşük ve temiz enerji tüketimiyle bilinen LED aydınlatma teknolojisini Türkiye’ye taşıyan Vestel LED Aydınlatma, PLD Türkiye organizasyonu ile Taksim Tünel’de düzenlenen “Guerrilla Lighting İstanbul Vol 2” adlı aydınlatma etkinliğine sponsor oldu.

Aralarında aydınlatma tasarımcılarının da olduğu 60 gönüllü, Tünel meydanındaki tarihi binalardan dördünü büyük fenerler ve taşınabilir aydınlatma aygıtlarıyla ışığa boyadılar. Kötü aydınlatma tasarımı ve gereksiz ışık kullanımına karşı alternatif bir duruş sergilemeyi amaçlayan gösteri, ışığın insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.

Etkinlikle, aydınlatma konusunda bir farkındalık yaratarak doğru ışık tasarımı sayesinde enerjinin sorumsuzca harcanmasından kaçınılacağını ve estetik bir mimari görüntü elde edilebileceğini vurguladıklarını ifade eden Vestel LED Aydınlatma Genel Müdürü Serkan Özkök, “Bu sayede 'akıllı tasarlanmış ışığın' gücü ve ışığın şehir yaşamına kattığı konfor hakkında bir algı yaratmayı hedefledik” dedi.



Çok parlak ya da çok fazla miktarda ışığın iyi aydınlatma anlamına gelmediğinin altını çizen Özkök, şunları söyledi:

“Gelecekte şehirleşmenin artmasıyla konforlu yaşama, dolayısıyla enerjiye olan ihtiyaç da artacak. Vestel olarak hayatımızı kolaylaştıracak akıllı çözümler üretmek için çalışıyor, geleceğin aydınlatma teknolojisi olarak tanımlanan ve az enerji tüketen LED aydınlatma ürünlerimizle bu çözümlere bir yenisini katıyoruz. Vestel LED Aydınlatma ürünleri sayesinde ışığa ihtiyaç duyulan her yerde az enerjiyle ve konfordan ödün vermeden aydınlanmak mümkün.”

Galatasaray Lisesi önünden trampetli yürüyüşle başlayan ve Tünel Meydanı’nda son bulan 'gerilla aydınlatma' etkinliğinde Elif Karabulut, Faruk Uyan, Merve Dönmez, Şebnem Gemalmaz ve Zeynep Kaban gibi aydınlatma tasarımcıları görev aldı.



Gösteriye katılanlar çektikleri fotoğrafları Instagram’da #glvol2 etiketi ile paylaştılar. Fotoğraflar, meydanda kurulu dev LED ekranda ve PLD Türkiye Facebook sayfasında sergilendi. 31 Eylül gece saat 24.00’e kadar paylaşılmaya devam edilen fotoğraflar içinde en çok “like” alan ilk üç fotoğrafın sahiplerini sürpriz hediyeler bekliyor.