VİKO, 'Smart Life' ve 'Thea' ile Akıllı Ev Konseptine Yeni Bir Boyut Getiriyor



Viko Elektrik ve Elektronik End. San. Tic. AŞ, 25 yıllık tecrübesini yeni yüzyılın başlıca sektörlerinden biri olan ev otomasyonu sektörüne taşıyor. Şirket, "Smart Life" akıllı ev ve "Thea" Mirzat Koç imzalı anahtar serisi ile 3-7 Mayıs 2006 tarihlerinde Yapı Fuarı'nda ziyaretçilere evde teknolojinin konforunu yaşattı.

Viko, Akın Nalça'nın tasarladığı 330 metrekare standında, 3 ayrı mekanda sergilediği yeni ürünleriyle dikkat çekti. Yaklaşık 300 bin euroya mal olan stand, fuarın en büyük ve görkemli standlarından birisiydi.

"Smart Life" ile tüketicilere gerek evin içinde tek bir kumanda, gerekse dışarıdan kolaylıkla tüm evi yönetebilecek çözüm önerileri sunuluyor. Sistem, "Şimdi kalkıp ışıkları kim yakacak?", "Musluğu kapatmış mıydım acaba?", "Sıcak bir banyo ne iyi olurdu?" gibi konfora ve güvenliğe ait her türlü isteğe sınırsız senaryo seçenekleri ile çözüm getiriyor. "Smart Life", ev ve ofis ortamında kullanılan tüm cihazların sisteme entegre edilerek akıllı hale getirilebilmesi, değişik senaryolarla ucu açık olarak sürekli geliştirilebilir olması gibi ilgi çekici üstünlüklere sahip.

Türkiye'nin önde gelen endüstriyel tasarımcılarından bir olan Mirzat Koç tarafından tasarlanan "Thea" anahtar serisi ise, fuar boyunca ürün için özel olarak hazırlanan bir mekanda ziyaretçilerle buluştu. "Thea" serisi, özel tasarımdaki işlevsel, dikkat çekici arka aydınlatması ve zengin renk seçeneği ile dünya pazarında dünya devi diğer markalarla boy ölçüşüyor. Estetik ve mekanik anlamda farklı ve fonksiyonel bir ürün olarak tasarlanan "Thea", görsel ve estetik açıdan güncel çizgi, malzeme ve 29 renk seçeneğini birarada sunuyor. Kendi kendine kapanan gecikmeli anahtardan, dijital müzik anahtarına kadar tam 48 farklı ürünü bünyesinde barındıran "Thea"nın dikkat çekici özelliklerinin başında, düğmeli ürünlerin iki yanında bulunan mavi kelebek ışıklar geliyor. "Thea", Uluslararası Yapı 2005 Fuarı'nda "Altın Çekül Teşvik Ödülü"nü de kazanmıştı.

Viko Elektrik ve Elektronik End. San. Tic. AŞ
Cahit Durmaz ve Ali Dağbaşı tarafından 1980 yılında İstanbul Samandıra'da kurulan Viko Elektrik ve Elektronik End. San. Tic. AŞ, günümüzde 25 bin metrekarelik kapalı alana sahip modern fabrika binasında, 500 kişilik çalışanı ile elektrik anahtarları, grup priz, aydınlatma armatürü ve sayaç üretiyor. Yıllık 60 milyon adet anahtar ve priz üretim kapasitesi ile, grup priz serileri, aksesuarlar, aydınlatma armatürleri, sigorta kutuları ve elektronik-elektrik sayaçları üreten Viko, bu kapasitesi ile sektörünün önde gelen kuruluşlarından birisi.

1998 yılında Kalite Yönetim Sistemini tamamlayarak, 2002 yılında ISO 9001:2000 revizyonu gerçekleştirerek TSE ve DQS firmaları tarafından belgelendirilen Viko, 2005 yılı Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nü kazandı.