VİKO'nun Yeni ürünü "Thea" nın Tanıtımı Yapıldı



























25 yıllık bir geçmişe sahip olan Viko Elektrik ve Elektronik End. San. Tic. AŞ, adını Yunan mitolojisinde ışığa hayat veren tanrıçadan alan "Thea" adlı yeni ürününü Yıldız Sarayı Şale Köşkü'nde düzenenlenen bir dizi aktivite ile kamuoyuna tanıttı.

Sektörde yer alan tasarımcı ve firmaların yanısıra kullanıcıların da yer aldığı seçkin bir davetli topluluğun katıldığı tanıtım toplantısında bir konuşma yapan VİKO İcra Kurulu Başkanı Cahit Durmaz, Thea ile yaşam alanlarının dekorasyonunda ayrılmaz bir parça olmayı hedeflediklerini söyledi. Elektrik ürünleri ile 25 yılda Türkiye ve dünyada geniş kitlelere ulaştıklarını belirten Durmaz, "Thea, Akıllı Ev Teknolojileri'ne yönelik atacağımız adımların başında geliyor, önümüzdeki dönemde ise ev elektroniğinin değişmez isimleri arasında yer alacağız. Fonksiyonel tasarım ve markamızla bu yerimizi vazgeçilmez kılacağız" şeklinde konuştu.

15 kişilik VİKO tasarım ve AR-GE ekibiyle birlikte, çizgileriyle "Thea" ya hayat veren dünyaca ünlü Türk tasarımcı Mirzad Koç söz alarak Thea'nın tasarım macerasını anlattı. Bir endüstriyel tasarımcı olarak ilk defa böyle bir ürün tasarladığını belirten Koç, tasarıma başlarken, insanların çok sık kullandıkları halde bu ürünle aralarındaki ilişkiye önem vermediklerini farkettiği, bunun üzerine detaylarıyla, kullanıcısına gerekli olan fonksiyonu sağlarken kullanılmadığı zamanlarda da varlığını belli eden bir tasarım yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Düğmeli ürünlerin iki yanında bulunan mavi kelebek ışıkların ile karanlıkta olmayan hayatı yaşanır hale getirmeyi amaçladığını belirten bir vurgu olduğunu belirtti. Kendisi için bir ürünü dokunarak tasarlamanın çok önemli olduğunu belirten Koç, kullanan için de satan için de gurur duyacakları bir ürün yaratmayı ve "Thea" ismini bir dünya markası haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tanıtım toplantısı sonunda "Thea" nin ürün çeşitliliği mimar Akın Nalça'nın tasarladığı standlarda davetlilerin beğenisine sunuldu.

Altın Çekül Ödüllü Thea
Estetik ve mekanik anlamda farklı ve fonksiyonel bir ürün olarak tasarlanan "Thea", mavi ışıklı özel aydınlatması, yüzen anahtar yapısı ve incelikle düşünülmüş daha birçok tasarım öğesiyle 29 renk seçeneğini bir arada sunuyor. Kendi kendine kapanan gecikmeli anahtardan, dijital müzik anahtarına kadar tam 48 farklı ürünü bünyesinde barındıran "Thea", yaygın kullanılan muadil ürünlere alternatif oluşturabilmek için sistemli ve bilinçli olarak yürütülen AR-GE çalışmaları, bu çalışmaların ürüne görsel ve teknolojik olarak başarıyla yanısıtılması, ürünün yerli kaynaklar kullanılarak üretilmesi, ürünün yaygın kullanılan, ancak daha önce bu amaçla biraraya getirilmemiş teknolojileri başarıyla bünyesinde buluşturması nedeniyle Uluslararası Yapı 2005 Fuarı'nda "Altın Çekül Teşvik Ödülü"nü de kazandı.