Villadome'dan Yeni Bir Yaşam Alanı





Yapı tasarım firması VilladOme, Borusan Boru'nun yapılar için ürettiği "Borusan-PRO" ve diğer ürünleriyle villa tasarımı yaptı. Depreme ve fırtınaya dayanıklı olan, ısı kaybını önleyen villalar villadamLa, villadicLe ve villazeyTin olmak üzere üç çeşitten oluşuyor.

15 Temmuz 2004, İstanbul; Avrupa'nın ilk 5 çelik boru üreticisinden biri olan Borusan Boru'nun konutlar ve endüstriyel yapılar için 2000 yılında üretmeye başladığı "Borusan-PRO" markalı borular ve diğer ürünleri ile tasarlanan villalar kullanıcıların beğenisine sunuldu.

VilladOme firması tarafından yapılan villalar dört yıllık çalışma sonunda DNA molekülü geometrisinden yola çıkılarak tasarlandı. Kırgızistan, Kazakistan, İran ve Yunanistan'da da büyük ilgi gören villalar deprem ve fırtınaya karşı dayanıklı olmasının yanı sıra, ısı kaybını önlemesi ve buhar geçirgenliği özelliğiyle de büyük ilgi görüyor.

Dört hafta gibi kısa bir sürede teslim edilebilen villaların 110 m², 190 m² ve 240 m²'lik üç ayrı seçeneği mevcut. Villalardan bir örnek TEM Sabiha Gökçen ayrımında bulunan Mehmetçik Vakfı Tesisleri'nin ufkunda görülebiliyor.

Yapılarda çelik kullanımının artması gerektiğini ifade eden Borusan Boru Genel Müdür Yardımcısı Tijen Çıdam tasarlanan villalarda kendi ürünlerinin kullanılmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

Villaları tasarlayan Ufuk Erden ve Deniz Kubilay yeni ve farklı tarzlarını çözüm ortaklarının güçlü altyapılarıyla birleştirdiklerini, yapıların hazır imalat kalıplarında hatasız üretildiğini belirttiler.