VitrA ile Mimari Keşif: “Viyana Chicago” Sergisi



İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı BİLGİ-MİMARLIK ve VitrA’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA ile Mimari Keşif: Viyana Chicago - Metropol ve Mimarlık” başlıklı sergi, 12 Mart’ta kapılarını ziyaretçilere açacak. Santralistanbul’da düzenlenecek serginin açılış günü, “Metropol ve Mimarlık” konulu bir panel de düzenlenecek. Panele; Prof. Dr. Günkut Akın, Prof. Dr. İhsan Bilgin, Doç. Dr. Sibel Bozdoğan, Prof. Dr. Murat Güvenç ve Doç. Dr. Tansel Korkmaz katılacak.

Sergide yer alan eserler, Bilgi-Mimarlık’ın VitrA’nın desteğiyle Viyana ve Chicago’ya yaptığı inceleme amaçlı mimarlık gezileri sırasında, Cemal Emden tarafından çekilen fotoğraflardan ve fotoğraflara eşlik eden metinlerden oluşuyor. Sergi, Viyana ve Chicago metropollerini “Kentler”, “Mimarlar” ve “Kamusal Alanlar” olmak üzere üç ana başlık altında ele alıyor.



VitrA’nın, geleceğin mimarlarının eğitimine katkıda bulunmak, çağdaş bilgilerle donatılmalarına zemin hazırlamak amacıyla destek verdiği geziler, BİLGİ-MİMARLIK lisans programının zorunlu derslerinden olan “Dünya Kentleri” kapsamında gerçekleştirildi. “Kentler”, “Mimarlar” ve “Kamusal Alanlar” olmak üzere üç başlıkta hazırlanan sergide yer alan ve Mimar - Fotoğraf Sanatçısı Cemal Emden’in objektifine takılan görüntüler, izleyenleri mimari bir keşfe davet ediyor.