VitrA İnovasyon Buluşmaları Devam Ediyor

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun Ar-Ge ekiplerini buluşturan Bozüyük’teki VitrA İnovasyon Merkezi, 'VitrA İnovasyon Buluşmaları' başlıklı bir dizi konferans ve çalıştay düzenleyecek.

İlk seminer, VitrA’nın eşsponsorluğuyla gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienali’nin atölye çalışmaları vesilesiyle Türkiye’ye gelen, tasarım dünyasının duayenlerinden Alexander Von Vegesack ve modern zaman zanaatkârı olarak bilinen tasarımcı Max Lamb’in katılımıyla 20 Mart’ta yapılacak. İngiliz tasarımcı Lamb, yeni malzeme kullanımının inovasyon süreçlerine katkısını ele alacak, Von Vegesack ise tasarım ve inovasyon arasındaki ilişkiyi anlatacak.


 Alexander Von Vegesack (solda) ve Max Lamb

VitrA İnovasyon Buluşmaları; bölgedeki üniversite ve sanayi kuruluşlarında görev yapan mimar, tasarımcı ve araştırmacıların yanı sıra, akademisyen ve öğrencileri, inovasyon üzerinde düşünmeye, tartışmaya ve üretmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Etkinlikler kapsamında, yıl boyunca yurtdışından konuk uzmanların katılımıyla, gelecek senaryoları, yeni malzeme sunumları, inovasyon, trend ve tasarım sohbetleri ile atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Buluşmalar, tasarımcı Erdem Akan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Programı’nın işbirliğiyle hayata geçirilecek.
 
Max Lamb
Tasarımlarında farklı malzemeleri kullanmasıyla tanınıyor. Design Miami/Basel'in "Designer of the Future" (Geleceğin Tasarımcısı) ödülüne layık görülen Lamb, yaptığı işi “malzemelerin fonksiyonel tasarımlara dönüşmesi” olarak tanımlıyor. Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali kapsamında üniversite öğrencileriyle seramik ve kil atölyesi gerçekleştirecek Lamb, tasarımlarını el işçiliğiyle üretiyor.
 
Alexander Von Vegesack
Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali’nin Uluslararası Danışma Kurulu üyeleri arasında yer alıyor. Almanya’nın Weil am Rhein kentinde yer alan ve dünyanın en önemli tasarım müzelerinden biri olan Vitra Design Museum'u kuran ve 22 yıl boyunca yöneten Vegesack, halen, 2009’da Domaine de Boisbuchet’de kurduğu tasarım ve yaratım merkezinde görev yapıyor. Disiplinlerarası yaratıcı işlerin sergilenmesine imkan sağlayan merkez, alışılmış müze formatının dışına çıkıyor.
 

VitrA İnovasyon Buluşmaları Bahar Programı:

20 Mart 2012
Tasarım, İnovasyon ve Yeni Malzemeler Semineri
Alexander Von Vegesack
Max Lamb

22 Mart 2012
Gelecek Senaryoları Sunumu ve Atölye Çalışması
Giovanni Lanzone

05 Nisan 2012
Tasarım Atölyesi
Bibi Seck

19 Nisan 2012
Gelecek Senaryoları Sunumu ve Atölye Çalışması
Geoff Crook

29 Mayıs 2012
İnovasyon Sohbeti
Luca de Biase