VitrA Seramik Sanat Atölyesi, MSGSÜ ile Büyüyecek



Seramik sanatını kuruluşundan itibaren destekleyen VitrA, bu doğrultuda yaptığı çalışmalara yeni bir halka daha ekledi. VitrA Seramik Sanat Atölyesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü arasında, sanatsal işbirliğini öngören bir protokol imzalandı. Biri eğitimde diğeri sektörde öncü iki kurumun işbirliğiyle oluşturulan MSGSÜ-VitrA Seramik Sanat Atölyesi , üniversite öğrencileri ile seramik sanatçılarını bir araya getirerek, sanatsal gelişimlerine katkı sağlamayı ve bakış açılarını genişletmeyi amaçlıyor.
 
İşbirliği kapsamında, her yıl 2 yabancı ve 2 Türk sanatçı, MSGSÜ-VitrA Seramik Sanat Atölyesi’ne davet edilecek. Programa başvurarak Danışma Kurulu’nca uygun bulunanların da atölyeyi kullanmaları mümkün olacak. Atölyede çalışan sanatçıların eserleri, yılda bir kez MSGSÜ Tophane-i Amire Binası’nda sergilenecek. Ayrıca, üniversite bünyesinde “MSGSÜ-VitrA Çalıştayları” düzenlenecek.


VitrA Seramik Sanat Atölyesi Hakkında
Seramik sanatına yeni yapıtlar kazandırarak topluma aktarmayı amaçlayan VitrA Seramik Sanat Atölyesi, 1957 yılında Dr. Nejat F. Eczacıbaşı'nın önderliğinde kuruldu. 1993 yılında Uluslararası Seramik Akademisi (IAC) üyesi olan Atölye, etkinlikleri aracılığıyla, genç ve yetenekli sanatçıların yanı sıra Türk seramiğinin ustalarını seramik ve sanata gönül verenlerle buluşturuyordu.