VitrA ve Artema’nın En Yenileri UNICERA’da



VitrA’da bu yılın en önemli yeniliği, Arik Levy’nin tasarladığı Voyage banyo koleksiyonu. 130’dan fazla ögesiyle VitrA’nın en zengin koleksiyonu olarak öne çıkan Voyage, banyoda geçirilen zamanı, yalnız fiziksel bir deneyim değil, beden ve zihnin buluştuğu bir zaman aralığı olarak tanımlıyor. En insani bireysel deneyimin kişiselleştirilmiş bir alanı hak ettiğine inanan Voyage, banyoyu kişiye özel kılmayı hedefliyor. Mekan, tasarlanmaya hazır boş bir tuvale dönüşürken; kullanıcılar, zengin renk, malzeme ve ebat seçenekleriyle sınırsız kombinasyon oluşturabiliyor. Tasarımcı Levy’nin “alet çantası”na benzettiği koleksiyon, kendine özgü bir mekan arayışındaki kullanıcılar için zamanı durdurarak yaratıcı bir sistem ortaya koyuyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yeni başlayanlara özel banyo çözümleri

Sento Çocuk koleksiyonu da ilk kez UNICERA’da tanıtılıyor. VitrA İnovasyon Merkezi’ndeki Ergonomi Laboratuvarı’nda yürütülen test çalışmalarıyla, 3-4 ve 5-6 yaş grubundaki çocukların cinsiyet, boy, kilo ve diz yükseklikleri dikkate alınarak çocuklara özel bir koleksiyon tasarlandı. Bunun için önce çocukların tuvalet konusundaki davranışları ve banyoya dair ihtiyaçları incelendi, uzmanların görüşleri derlendi. Bir banyoyu çocuklara özel kılan ergonomik özellikler belirlenerek, çocuklara uygun renk ve tasarımlar tercih edildi. Ergonomi, hijyen ve güvenliği öne çıkaran ögeleri bir araya getiren Sento Çocuk, özellikle okul öncesi eğitim veren kurumların ihtiyacına cevap veriyor.

Uluslararası ödüllere doymayan koleksiyonlar

Bu yıl UNICERA’daki VitrA standında yer alan koleksiyonlar, aldıkları uluslararası ödüllerle de dikkat çekiyor. Good Design, Designer Award, iF, EDIDA, Wallpaper’dan ödül almaya hak kazanan Terri Pecora imzalı Plural koleksiyonu, geleneksel banyo mekanını bugüne tercüme ediyor. Claudio Bellini’nin VitrA Tasarım Ekibi iş birliğiyle tasarladığı Equal koleksiyonu ise iF, Good Design ve EDIDA ödüllerine sahip. VitrA’nın banyo koleksiyonlarıyla uyumlu armatür ve aksesuarlardan oluşan Good Design ödüllü Origin koleksiyonu, VitrA Tasarım Ekibi’nin imzasını taşıyor. Yine Good Design ödülü alan Valarte banyo koleksiyonu, klasikten vazgeçmeden modern bir sadelik arayanlara hitap ediyor. Betondan esinlenen sistemsel yaklaşımıyla iF ödüllü CementMix ve German Design Award ödülünü alan renk kombinasyon sistemi mode’un yanısıra, Red Dot, German Design ve Good Design ödüllerine layık görülen geometrik desenler sistemi retromix de UNICERA’daki VitrA standında sergileniyor.

Karoda en yeniler

VitrA’nın retromix ve mode karo sistemleri; 2020’ye doğadan gelen 4 yeni renkle damga vuruyor. retromix ile uyumlu 10x10 cm ve mode ile kombinlenebilen 2,5x15 cm ebadındaki karolar, yosun, taş, kil ve terra renklerini taşıyor.

Yaratıcı döşeme modellerine olanak tanıyan VitrA miniworx modüler karo sistemi, köşe ve kenar dönüşleri için All Round adını verdiği yenilikçi bir çözüm öneriyor. miniworx All Round dar alanlardan geniş hacimlere kesintiye uğramayan dönüşler yaratılmasına olanak tanıyor. Kenar ve köşe dönüşlerini yumuşatan 4 renk ve 6 formda çözümler sunan miniworx All Round, estetiğin yanı sıra kolay temizlik olanağı da sağlıyor.

VitrA’nın diğer karo sistemleriyle uyumlu en yeni karo sistemlerinden CementMix, sıcak ve soğuk renk paletlerinde, modern mimarinin önde gelen trendlerinden brüt beton görünümünü, sıva, duvar kağıdı, mikro taşlar ve terrazzo etkisiyle hareketlendiriyor. İlk kez Cersaie Fuarı’nda tanıtılan CementMix, dünya çapında trend otoritesi olarak kabul edilen WGSN’nin fuar için hazırladığı raporda da trend belirleyiciler arasında gösterilmişti.

VitrA lambri ise ahşap dokusuyla banyolarda şık ve sıcak bir atmosfer yaratıyor. VitrA’nın küçük ebatlı karolarıyla uyumlu, ahşap panel görünümlü lambri karoları, duvarlarda farklı dokuları bir arada kullanma trendini banyolara taşıyor.