Viyadük Yıkımına ESHOT’tan Engel



Liman Caddesi’ne sadece otobüsler için tercihli bir şerit isteyen ESHOT, özellikle akşamüzeri kent merkezindeki oluşacak trafik yoğunluğunun artacağı uyarısı yaptı. Bugün  gerçekleşmesi beklenen yeni trafik düzeni   ertelendi.

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün viyadüklerin limana indirilmesiyle ilgili inşaat nedeniyle, Alsancak’a giriş ve çıkış trafiği için yaptığı, bugünden  itibaren başlamasını öngörülen trafik düzeni için Ulaşım Koordinasyan Merkezi teknik kurulu 23 Aralık Perşembe günü toplantı yaptı.  Ancak bu toplantıda yeni  trafik düzenine ESHOT Genel Müdürlüğü şerh koydu.

Trafik akışı değişecekti

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) sunduğu, öngörülen yeni yol düzenine göre Alsancak’tan Bornova ve Karşıyaka yönüne gidişte Alsancak Stadyumu’nun yeraldığı Şehitler Caddesi kullanılacaktı. Bu nedenle gidiş-geliş trafiğe açık olan Şehitler Caddesi tek yöne dönüştürülecekti. Yeni trafik düzeninde Liman C kapısı ile TMO silolarına kadar Liman Caddesi’nin Alsancak yönüne doğru üç şeritli gidiş yolu trafiğe kapanacaktı.

Üç şeritli yol değişiyor

Son anda konulan şerhle durdurulan düzenlemeye göre; TMO siloları ile Liman C kapısı arası Tariş Genel Müdürlüğü önünden Karşıyaka ve Bornova istikametine gidişte kullanılan üç şeritli yol ise yeni düzende yön değiştirecek. Bornova ve Karşıyaka’dan gelen araçlar bugüne kadar olduğu gibi viyadük üzerinden Liman C kapısına inecek. Buradan ise C Kapısı ile TMO siloları önüne kadar Alsancak’a doğru tek yöne dönüşecek.

Neden şerh koydu?

ESHOT, Alsancak’tan çıkış trafiğinde Sadece Şehitler Caddesi’nin yeterli olmayacağını belirterek, bir şeridin yalnızca otobüsler için ayrılmasını istedi.