VMZINC® Titanyum Çinko & Aksesuarlar



Çatı ve cephe yüzey kaplama malzemeleri kadar önemli bir diğer konu da bitiş, dönüş, kapama aksesuarlarıdır. Çatı kaplama malzemelerinde ilk amaç suyun alt katmanlara ve iç ortama kaçırılmadan tahliye edilmesidir. Sert yüzey malzemelerinde ikincil malzemeler ile çözülmek zorunda kalan detaylar için en büyük sıkıntı su alma riskidir. Özellikle çatı kaplamalarında eğimin yüzde olarak artırılması ihtiyacı hep bu kaygıdandır. Malzemeler arasında genleşme katsayıları farklıdır. Bu sebeple, yaz-kış, gece-gündüz gibi hava sıcaklıklarındaki artış ve azalış ile malzemeler arası uzama kısalma miktarları da değişmektedir. Bu da yüzeysel çatlaklar meydana getirebilir. Silikon, mastik gibi malzemeler ile çözümler de kısa ömürlü olmaktadır.

Reklam Goruntulenme Bolumu

VMZINC® Titanyum çinko ile çatı ve cephe yüzeylerinde tüm aksesuarları aynı malzemeden yani titanyum çinko ile üretmek ve çözmek mümkündür. Titanyum çinkonun yumuşak olması ve mekanik dayanımın yüksek olması; tüm detaylarda istenilen boyutta ve bükümde aksesuarlar üretilmesini mümkün kılar.

Logements, Aubervilliers (France) Copyright: paul kozlowski

Farklı çatı malzemeleri ile kaplanmış projelerde de titanyum çinko aksesuarlar kullanılması estetik ve fonksiyonel çözümler sunar. 0,70 mm kalınlıkta, 333 mm'den 1250 mm’e kadar farklı enlerde üretilebilen rulolar sayesinde detaylar minimum ek ve minimum fire ile çözümlenir. Malzemenin UV dayanımı yüksektir, rüzgar, yağmur ve kardan etkilenmez. Dayanımını ve estetiğini daima korur.

Çivi, perçin, vida gibi yüzeyde delik açarak su alma riski oluşturan bağlantı yöntemleri kullanılmaz bu sayede su geçirimsiz detaylar oluşturulur.

Kullanım alanları çatı yüzeylerinde; çatı penceresi, ışıklık, güneş enerjisi sistemleri ve çevre bağlantı detaylarının oluşturulması. Güvercinlik ve baca dibi bağlantı detayları ile yüzey kaplamalarının yapılması mümkündür.

Saçak ucu damlalık aksesuarı, mahya aksesuarı; havalandırmalı katman detayı hem altyapı malzemelerinin hem titanyum çinkonun uzun ömürlü olmasını sağlaması açısından çok önemlidir. Hava giriş ve çıkışını sağlayan detaylar bu aksesuarlar ile elde edilir.

Maison de vacances, Zug (Suisse) Copyright: paul kozlowski

Dere ve oluklar: Gizli dere, daire kesitli ve kutu kesitli asma oluklar. Yağmur suyunun toplanması ve yüzeyden tahliye edilmesi ile ilgili bütün bağlantı parçaları, genleşme bandı ve lehim yöntemleri ile birleştirilir. Parçalar fabrika üretimi orijinal yuvarlak kesim hazır aksesuarlardan oluşacağı gibi, yarı mamül titanyum çinko rulo malzemeden kutu kesit olarak da şantiyede üretilebilir.

Couvre-joint de pied pàour tasseaux

Parapet ve harpuşta kaplamaları: Titanyum çinko çatı ve cephe kaplamalarında uygun sistemler ile kullanılabileceği gibi, doğal taş, ahşap, fiberbeton vb sert malzemeler ile kullanıldığında malzemelerin üst noktasından su almasını engelleyerek yapı ömrünü uzatır.

Saçak kaplamaları ve sundurma alanlarında da mimari tasarıma uygun görsel ve uyumda estetik çözümler sunar.

Cephe ve alın kaplamalarında tasarım özgürlüğü sunar, homojen veya heterojen, sıralı veya şaşırtmalı düzende istenilen görsel algı titanyum çinko alın kaplamaları ile elde edilmektedir.

Sortie de ventilation primaire INTEGRA

Linteau ventilé cassettes FPS

Saçak altı, tavan yüzey kaplamalarında alternatif sistem önerileri ile istenilen doku oluşturulur ve bakım gerektirmeden yapıya prestij kazandırır.

Cephe yüzey kaplamalarında pencere çevresi, denizlik, söve, pervaz gibi yüzeyler için çok uygundur. Malzemenin esnekliği sayesinde istenilen bitiş detayları kolaylıkla oluşturulur. Alternatif bükümler yapılarak mimari tasarım aşamasında zarif çözümler üretilir.

Kat silmesi gibi yüzeylerde taş, ahşap gibi sert malzemeler ile kullanıldığında da estetik çözümler sunar.

İniş borusu ve bağlantı parçaları; dayanımı yüksek ve hazır aksesuarlı inişler tüm iklimlerde ve bina tiplerinde mimari detaylara kolaylık sağlar. Oluklarda olduğu gibi daire veya kutu kesitli üretmek mümkündür.

 

Copyright: pier mario ruggeri