VMZINC'ten Tiny House



Doğa içinde özgürlük hissi, mobil yaşam, minimalist ortam…yeni çağın en ilgi gören trendlerinden biri “Tiny House” lar, yani küçük tekerlekli evlerde yaşam. Mimari bu alanda da tasarımlara özgün eserler veriyor. Doğal çevre ile uyum, estetik algısı, ahşap ve yeşil ile uyumu, benzersizlik, uzun ömür, sürdürülebilirlik, renk ve doku…bunlar dış cephe ve çatı kaplaması seçiminde kullanıcının beklentilerinden sadece birkaçı. Son yıllarda, metal kenet uygulamaları nerede ise tüm tiny house uygulamalarında görülen bir sistem oldu,

VMZINC, bu alana da farklılık getirmeyi hedefliyor. Pera Tiny House firması ile gerçekleştirdikleri ilk pilot projede, PIGMENTO® toprak kırmızı Adeka® hazır panelleri ön cephede kullanıldı. Üçgen cam doğramalara %45 açılı şekilde gelerek, cephe bütünlüğü sağlanmış, yan cephelerde kullanılan ahşap kaplamalar ile son derece uyumlu. Arka cephede ise, 2 farklı renk, PIGMENTO® toprak kırmızı ve PIGMENTO® ağaç kabuğu yüzeyler diyagonal formda hazırlanmış düzenlemede, şaşırtmalı ve düzensiz şekilde dizayn edilmiş.

Seçilen sistem yine kenetten farklı olarak Flat Lock olarak tabir edilen düz kilit, bu sistemin derzleri daha ince ve hatlar kenete göre daha yumuşak. Cam söveleri, menfezler, baca çıkışları aynı malzeme ile detaylandırılmış. Çatıda ise düşük eğimdeki su sızdırmazlığını sağlayacak dik kenet çift büküm sistem uygulanmış. Güneş ışınlarından minimum etkilenmek için en aydınlık yüzey Azengar® tercih edildi.

Kullanıcıların estetik ve konfor için beklentilerini 100% karşılayacak titanyum çinko ile hayaller gerçek oluyor: Özgün renkler, projeye özel tasarlanmış formlar ile Tiny House projeleri prestij kazanıyor.