WAF Öğrenci Yarışmasının Galibi Harvard Dörtlüsü Oldu



Dünya Mimarlık Festivali (WAF) kapsamında AECOM sponsorluğunda düzenlenen WAF öğrenci yarışmasında birinciliği; Robin Bankert, Michael Murphy, Caroline Shannon ve Joseph Wilfong'dan oluşan Harvard Üniversitesi ekibi elde etti. Geçtiğimiz aylarda depremin yıkıntıya uğrattığı Haiti'nin başkenti Port au Prince için "Campus Catalyst Project" adlı bir proje geliştiren dörtlü, 16 bin dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.


Yarışmanın galibi; "Campus Catalyst Project"

Yarışmaya katılan 200 proje arasından ilk dörde kalan projeler, WAF kapsamında 4 Kasım Perşembe akşamı jüri üyelerine sunuldu. Finalistler arasında yer alan Onur Can Tepe, Elif Tan ve Hüseyin Penbeoğlu'ndan 
kurulu Türkiye ekibi de aynı gün jüri önünde ter döktü.

Harvardlı öğrencilerinin geliştirdiği projeyi; "2010 depremi sonucunda meydana gelen fiziki felaketin üstesinden gelinmesinde eğitimin katalizör etkisi gibi çok temel bir öngörüye dayanan güçlü bir rapor" olarak değerlendiren jüri üyeleri; tarım bilimi (agronomy), doğramacılık ve diğer birincil yapı becerileri gibi eğitimin pratik uygulamalarına odaklanan ve özel çözümler geliştiren proje modelinin diğer felaket bölgelerine de başarıyla uygulanabileceğini belirtti.

Jüri ayrıca, University College Dublin ve the University of Stuttgart öğrencisi Padraig McMorrow'un İstanbul Gülsuyu + Gülensu için geliştirdiği "Rosewater Revitalisation" projesini de 4 bin dolar değerindeki onursal mansiyona değer gördü. Jüri üyesi Peter Cook, McMorrow'un, İstanbul'un yoksul mahallelerinden Gülsuyu'nda mevcut su yatağını kullanarak bahçeler ve yeşil alanlar yaratmayı amaçlayan projesini basit ama romantik bir proje olarak değerlendirirken, ödülün veriliş nedeni ise McMorrow'un çalışmasını tamamlaması için kaynak sağlamanması olarak açıklandı.