Wallpaper 2010 Tasarım Ödülleri'nin Kazananları Belirlendi

Ünlü tasarım dergisi Wallpaper, 2010 Tasarım Ödülleri’nin kazananlarını açıkladı. Akla gelebilecek her tür tasarımsal mecraya, mimarlıktan moda tasarımına ve endüstriyel tasarıma uzanan ödüller, 66 kategoride dağıtıldı. Ödül programının en önemli ve anahtar niteliğindeki 11 kategorisinin birincileri ise, Steven Holl ve John Galliano’yu kapsayan ikonik bir jüri tarafından belirlendi.

Wallpaper 2010 Tasarım Ödülleri “Yılın Şehri” kategorisinde İstanbul, Rotterdam, Seul ve Berlin ile yarışan New York ipi göğüslerken, “yaşam kalitesini yükselten girişim” ödülü yine New York’tan “High Line Project”e gitti. Brezilya’dan en iyi restaurant ve en iyi konut olmak iki projenin ödüllendirildiği Wallpaper Tasarım Ödülleri Jüri Seçkisi’nin diğer kazananları için ilerleyiniz.

Wallpaper ekibi tarafından değerlendirilen 55 kategori arasında ise en iyi yatak, en iyi kahvaltı, en iyi kot pantolon ve en iyi gen gibi ödüller bulunuyor. Ödül programının tüm kazananlarını görüntülemek için lütfen tıklayınız.


En İyi Şehir: New York



En İyi Yeni Konut: “Paraty House”, Costa Verde, Brezilya / Marcio Kogan



En İyi Ev Eşyası Tasarımı: “Slowcooker” / Margriet Foolen – Royal VKB



En İyi Yeni Ürün: Organik Kokular, Honoré des Prés



En İyi Yeni Otel: Habita MTY, Monterrey – Meksika / Joseph Dirand ve Landa Arquitectos



Sonbahar/ Kış ’09 İçin En İyi Erkek Moda Koleksiyonu: Raf Simons



Sonbahar/ Kış ’09 İçin En İyi Kadın Moda Koleksiyonu: Comme de Garçons / Rei Kawakubo



En İyi Yeni Kamusal Yapı: Konserthuset, Kopenhag / Ateiler Jean Nouvel



En İyi Yeni Restaurant: Kaa, Sao Paulo, Brezilya / Arthur Casas



Yılın Mobilya Tasarımcısı: Konstantin Gricic



Yılın “Yaşam Kalitesini Artıran” En İyi Girişimi: “The High Line”, New York, ABD / James Corner Field Operations, Diller Scofidio + Renfro