West Gate’de Hedef Yüzde 75 Kazandırmak



Eskişehir Karayolu’nda hayata geçecek West Gate’in temeli atıldı.140 bin metrekarelik inşaat alanında yer alacak projede 707 rezidans ve ofis ile 43 cadde mağazası bulunacak. 38 bin 840 metrekare arsa üzerinde konumlandırılan proje 5 etap halinde inşa edilecek. Mimarisinde MSA Mimarlık’ın imzası bulunan proje, 185 milyon TL’lik bir yatırım bedeline sahip.

Doğukan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Bıyık, projeyi hayata geçirmeden önce Ankaralıların ihtiyaçlarını ve isteklerini belirleyen bir araştırma yaptıklarını dile getirdi. Projenin bir haftadır satışa sunulduğunu ve yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Bıyık, “Projeden alım yapanlar bir yıl içinde yüzde 25-40, 2 yılda en az yüzde 75 kazanacak” dedi.

Bir blok yabancıların

Projenin satışa çıkan yüzde 10’luk diliminin yarısını sattıklarını söyleyen Bıyık, bir blok ile altında yer alan ticari birimlerin yabancılara satış ya da kiralama amaçlı bekletildiğini ifade etti. Bıyık, yabancılardan gelecek talep doğrultusunda projelerine şekil vereceklerini dile getirdi. Satışa sunulmaya blokta kat yüksekliklerini özel olarak planladıklarını belirten Bıyık, bu binanının otel, ofis ya da hastane olarak değerlendirilmeye uygun olduğunu söyledi.

Bakan Yıldız projeyi gezdi

Enerji veTabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız projenin temel atma törenini ziyaret etti. Gayrimenkul sektörünün gelişimine dikkat çeken Yıldız, “Konut ve ofislerde modern yapıların sayısı artıyor. Ama bizim asıl ilgilendiğimiz enerji verimliliğine ne kadar katkı sağladıkları. Biliyorsunuz artık yalıtımı olmayan binaya ruhsat yok. Enerji Bakanlığı olarak enerji tasarrufuna özen gösteren tüm projelere destek oluruz” diye konuştu.

Sosyal donatılarıyla da dikkat çeken projede, kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar odası, koşu ve yürüyüş parkurları, oyun sahaları, mini golf sahası, cafe ve lounge gibi alanlar yer alıyor. West Gate’te 1+0, 1+0 teraslı, 1+1, 1+1 teraslı, 2+1, 2+1 teraslı, 3+1, 3+1 teraslı ve 4+1 dubleks seçenekleriyle satışa sunuldu. Dairelerin büyüklükleri 33 metrekareden başlıyor, 263 metrekareye kadar yükseliyor. Rezidans dairelerin fiyatları 113 bin 100 TL ile 859 bin TL arasında değişiyor. Projenin Ağustos 2015’te tamamlanması hedefleniyor.