WFES 2011: Salı 18 Ocak 2011 – Ticaret Forumu


WFES 2010'dan Görüntüler

Yenilenebilir enerji endüstrisini harekete geçiren anahtar faktörler nelerdir?  Yenilenebilir Enerjiye yönelik olarak çalışan şirketlerin başarılı bir atılım yapmasını engelleyen sınırlayıcılar nelerdir? Geleceğin enerjisi bugünün ticari gerçekliğine nasıl dönüşebilir? Lider endüstrilerin üst düzey temsilcileri salı günü gerçekleştirilen Ticaret Forumu kapsamında bu sorulara cevap aradılar.

Ticaret Forumu kapsamında salı günü gerçekleştirilen panellerde ise; Kentlerin artan enerji talepleriyle ilgilenen ve sürdürülebilirlik ilkesi ile enerji verimliliğini gözeten gelişim çözümleri üreten uzmanların sunumlarına yer verildi. Bir sonraki panelde, sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri geleceğin enerji teknolojilerini ve bu teknolojilerin uygulanması konusunda temel politikaları konuştular.

Enerji tedarikinde fosil yakıtların başlıca kaynak olarak karşımıza çıkmasına karşı bir zorunluluk olarak temiz enerjileri etkin bir şekilde kullanmanın yolunu bulma amacıyla ticareti modellerin keşfine ve adaptasyonuna yer verildi. Bir başka panelde ise lider endüstri aktörleri rüzgar enerjisi sektörünün sorunlarını ve fırsatlarını tartıştılar.

Ticaret Forumu’nda gerçekleştirilecek diğer panellerde; küresel enerji politikaları alanında nelerin işlediği nelerin işlemediği, yeni teknolojilerin keşfi sürecinde dünyayı sürdürülebilir tasarım ve enerji verimliliğine götüren binalar ve kentler, geleceğin enerji çözümleri kapsamında asli bir alt başlık olarak temiz ulaşım teknolojileri konuşuldu.Ayrıca bütünleşik tasarım sürecinin ve bina inşasında finansal etkilerin avantajları keşfedilerek enerji verimliliğinin yeni yapılarda bir tasarım parametresi olarak kabulünün faydalarına değinildi.