White Star Award 2008 Gaggenau’a



Son tüketici tarafından seçilen Almanya’nın en önemli ödüllerinden biri olan White Star Award 2008 Gaggenau’nun BO 270 fırınının oldu. Fırın kategorisinde birincilik getiren bu ödül, Almanya’nın önemli dergileri Schöner Wohnen (Güzel Yaşamak) ve Essen & Trinken (Yemek & İçmek) tarafından gerçekleştirildi. Dergilerin Ocak 2008 özel sayısında 98 yenilikçi ürün tanıtıldı. Mutfak mobilyası, porselen, tam fonksiyonlu kahve makineleri ve fırın kategorilerinde yemek ve sofra kültürü alanındaki en beğenilen ürünler arandı. Yarışmanın jürisini ise Schöner Wohnen ve Essen & Trinken dergilerinin yaklaşık 6,7 milyon okuru oluşturdu.

Düsseldorf’ta yapılan  galada fırın dalındaki birinciliğe verilen White Star Award ödülünü, Gaggenau’nun  Baş Tasarımcısı Hermann R. Segers ve Gaggenau Şirket Yöneticisi Peter Bruns aldı. Peter Bruns duygularını, “Yeni fırın serimiz yenilikçi tasarımı ve yüksek kullanım konforuyla son tüketiciyi etkilediğini kanıtlamış bulunmaktadır, bu ödülü aldığımız için çok sevinçliyiz. Özellikle de bu ödülle tasarımcılarımızın çalışmalarının bir kez daha, üstelik de son tüketicinin beğenisini topladığını görmek gurur verici. Güzel bir tasarım, kolay kullanımının yanı sıra çok önemli bir kriterdir, çünkü görünüş, Schöner Wohnen ve Essen & Trinken dergilerinin içeriğinde olduğu gibi önemli bir role sahiptir. Sonuçta okurlar aday gösterilen cihazları, özelliklerini incelemeden önce markalarıyla birlikte görünüşlerine göre elemişlerdir” sözleriyle ifade etti.

Gaggenau BO 270 Fırın

Gaggenau BO 270 Fırın, sınıfının en geniş kullanım hacmine sahip: 67 litre. Hafızalı ve 17 farklı ısıtma programlı, 30 °C ile 300 °C arası sıcaklık ayarlı ve fiili sıcaklık göstergeli 'Termo Test' kapsamlı bir ısıtma sistemi mevcut.
Günlük yemeklerden gurmelere laik yemeklere kadar her türlü yemeği profesyonelce hazırlama olanağı sunuyor. Bu amaçla beraberinde, pastalar ve kekler dışında et yemeklerini de en iyi şekilde hazırlamanıza yardımcı olacak ızgara ve otomatik kapama fonksiyonlu çekirdek sıcaklığı ölçme sensörü teslim ediliyor. İsteğe göre tuğla ve özel ısıtma gövdesi temin edilebiliyor. Elektronik sıcaklık ayarı sayesinde her zaman ayarlanan sıcaklığı koruyor. Üst ve yan taraftaki kuvvetli halojen lambalar fırın bölmesini mükemmel biçimde aydınlatıyor. Geniş panorama cam sayesinde fırının içini görebilir ve yemeğinizin pişmesini takip edebilirsunuz.

Kolay kullanım, dijital saatli ve zaman programlama fonksiyonlu (pişirme süresi, pişme süresinin bitişi, kısa sürelere uygun çalar saat, kronometre, uzun süreli zaman programlayıcı) yeni LCD fonksiyon ekranı üzerinden gerçekleşiyor. Cihazın temizliğini ise pirolitik kendi kendini temizleme sistemi üstleniyor. 485 °C’de tüm kirler yanıyor ve kalıntılar beyaz toza dönüşüyor. Geriye fırın bölmesini sadece nemli bezle silmek kalıyor.