White-Westinghouse, Türkiye Pazarına Geri Dönüyor

White-Westinghouse, Türkiye pazarına geri dönüyor. 2001 krizinde distribütörü ile anlaşamaması nedeni ile Türkiye pazarından ayrılan firma, Kervancı İş Makineleri Limited Şirketi ile anlaştı.

White-Westinghouse'un Türkiye'de ilk olarak klima pazarına gireceğini belirten Kervancı İş Makineleri Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi Akın Akgül, markanın Türkiye'deki bayi ağını tamamladıktan sonra Türkiye üzerinden birlikte komşu ülkelere ihracat yapacaklarını söyledi. Klima pazarındaki gelişmelere bakıldıktan sonra White-Westinghouse buzdolaplarını da Türkiye pazarına sunacaklarını aktaran Akgül, ayrıca Lamborcini'nin de yakın dönemde Türkiye pazarına kendileri aracılığı ile gireceğini ve Lamborcini'nin ilk etapta kombi pazarında yer alacağını ifade etti.

Şirketlerinin 1957 yılından beri iş makineleri sektöründe faaliyet gösterdiğini anlatan Akgül, "Şirketimiz pek çok alanda ithalat yapıyor. İş makinelerinin ithalatının dışında yap-satçı olarak inşaat faaliyetlerinde de bulunuyoruz" dedi. Akgül, şirketlerinin klima pazarında Çinli Hıcon firması ile bulunduğunu kaydederek, alt ve orta gelir segmentine hitap ettiklerini ve Türkiye pazarının yüzde 8'ine sahip olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Klima pazarı bizim için tanıdık bir pazar. Bu nedenle bu pazarda güçlü bir beyaz eşya markası olan White-Westinghouse firması ile ortaklık yaptık. White-Westinghouse'un şuanda tüm dünyada bayi ağını ve kendisini yeniliyor. Biz de bu operasyonun Türkiye ayağını gerçekleştirmek istiyoruz. Klima pazarındaki talepten sonra White-Wwestinghouse'un buzdolabı başta olmak üzere diğer ürünlerini de pazara sunmayı planlıyoruz."


Hıcon ile ortaklık

Hıcon firmasının klimalarının dışında su sebirlerini de Türkiye pazarında sattıklarını ifade eden Akgül, "2005 yılında Hıcon firması ile su sebirlerinin Türkiye'de üretilmesi konusunda bir ortaklığımız olacak. Zaten bu marka ile Türkiye pazarında kurumsallaşmış ilk üç firmadan biriyiz ve pazarın yüzde 40'ını elimizde bulunduruyoruz" şeklinde konuştu. Akgül, üretim tesisi için fizibilite çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, fabrikanın 1.5 milyon dolarlık bir yatırım ile yapılacağını ve yıllık 100 bin adet su sebiri üretmeyi hedeflediklerine söyledi. Şirketin Çin'de üretim yapmasına rağmen Avrupa pazarına daha rahat açılmak için kendileri ile ortaklığa gittiğini belirten Akgül, Hıcon firmasının Türkiye'yi bir ihracat üssü olarak gördüğünü ifade etti.