WILO'dan Fotoğraf Yarışması: SU, Dünyanın Her Karesinde



Yeşil binasıyla Türkiye’de ve Avrupa’da kendi sektöründe LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk firma olan WILO Türkiye, çevre dostu projelerine bir yenisini daha ekliyor. WILO, 22 Mart Dünya Su Günü’nde 'WILO 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nı düzenlediğini açıkladı. WILO’nun, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onayı ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nin (İFSAK) desteğiyle düzenlediği 'Su, Dünyanın Her Karesinde' konulu fotoğraf yarışması, içme suyu kaynaklarının azalması, suyun temiz kalması ve verimli kullanılması konusunda bilinci artırmayı hedefliyor.

Düzensiz yapılaşmanın, aşırı nüfus artışının, sera gazlarındaki artışın ve sanayileşmenin, dünyayı daha 'susuz' bir hale getirdiğini vurgulayan WILO Türkiye, 'Su, Dünyanın Her Karesinde' konulu yarışması ile hayatın her anında ihtiyaç duyduğumuz suyun verimli kullanımına dikkat çekmeyi hedefliyor. Hayat fonksiyonlarımızı dengede tutan suyun fotoğraflarla belgeleneceği fotoğraf yarışması ile toplumda su bilincinin yükselmesini amaçlıyor.

Yarışma, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçıların katılıma açık. Katılımın ücretsiz olarak gerçekleşeceği yarışmada son başvuru tarihi 24 Eylül 2012 olarak belirlendi.

Seçici kurul
 
Yarışmanın Seçici Kurulu ise İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Akleman, AFIAP unvanlı fotoğraf sanatçısı Ali Balkı, AFIAP unvanlı fotoğraf sanatçısı Cengiz Karlıova, İFSAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AFIAP unvanlı fotoğraf sanatçısı Serkan Turaç ve WILO Pompa Sistemleri A.Ş.’den Melis Akçin’den oluşuyor.

Ödüller

Yarışma sonucunda birinci olan esere 3000 TL, ikinci esere 2000 TL, üçüncü esere ise 1000 TL ödül verilecek. Ayrıca yarışmada başarılı olan diğer eserler, mansiyon ve sergileme ödüllerinin yanısıra TFSF yayını olan Almanak 2012 kitabında yer alacak ve 12 Ekim 2012 tarihinde düzenlenecek ödül töreninde de sergilenme imkânı elde edecekler.