X. Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojisi Sempozyumu



Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) tarafından düzenlenen "X. Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojisi Sempozyumu", 30 Nisan - 02 Mayıs 2012 tarihlerinde WOW Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Sempozyum programında, "Kentsel Dönüşümlerde Sürdürülebilir Enerji Yönetimi Paneli" de yer alıyor. 
 

ISK sektörünün önde gelen uzmanları bu sempozyumda 
 
Dünya ISK (Isıtma-Soğutma-Klima) sektörünün önde gelen uzman ve bilim adamları, TTMD’nin düzenlediği “Binalarda Enerji Kullanımı ve Sürdürülebilirlik” başlıklı X. Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojisi Sempozyumu’nda bir araya gelecek.

Yurtiçi ve yurtdışından uzman konuşmacıların depremden yangına, ısı yalıtımından iklimlendirme çalışmalarına, enerji tasarrufundan atık enerjinin geri kazanımına ve hijyene kadar pek çok konuyu bilimsel ve teknik oturumlarda tartışacakları sempozyumun, sektör profesyonelleri için önemli bir bilgi paylaşımı platformu yaratması amaçlanıyor.


Sempozyuma panel, forum, çalıştay ve teknik oturumlar eşlik edecek

Sempozyum kapsamında, günümüzde özellikle büyük şehirlerde uygulamaları görülen kentsel dönüşüm, her yönüyle masaya yatırılarak, sürdürülebilir enerjinin yönetimi konusunda uzman görüşler paylaşılacak.

X. Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojisi Sempozyumu kapsamında; “Klima Sistemleri Nereye Gidiyor" konulu bir forum ve “Farklı Disiplinlerin Katılımıyla Bütünleşik Tasarım" başlıklı çalıştayın yanı sıra gerçekleştirilecek 13 teknik oturum ile tesisat sektörünün gündemi belirlenecek.

Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojisi Sempozyumu'nun ana başlıkları ise şöyle sıralanıyor:

1. Yapılarda Isıtma, İklimlendirme ve Havalandırma Tesisatı Uygulamaları
2. İç Hava Kalitesi ve Konfor Şartları
3. Sıhhi Tesisat
4. Enerji Ekonomisi ve Çevre
5. Kontrol ve Bina Yönetim Sistemleri
6. Soğutma
7. Yapı Fiziği
8. Yapılarda Güvenlik ve Koruma
9. Modelleme ve Yazılımlar
10. Yapı Tasarımı ve Uygulamalarda Proje Yönetimi
11. Enerji Verimli Binalar
12. Yenilenebilir Enerji ve Uygulamaları
13. Hijyenik Tesisat Uygulamaları

Sempozyum programı için tıklayınız



TTMD Hakkında

1992 yılında Isıtma, Havalandırma, Klima ve Sıhhi Tesisat alanlarında Mekanik Tesisat Mühendisliği’nin ve sektörün gelişmesi için kurulan Türk Tesisat Mühendisleri Derneği TTMD, bugün tasarımcı, uygulayıcı, öğretim görevlisi, imalatçı, mümessil ve işletmeci gibi değişik disiplinlerden gelen profesyonellerin ortak amaçlar için toplandığı bir dernek olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

TTMD, uluslararası platformlarda Türk tesisat mühendislerini temsil ederken ayrıca yurtdışı meslek örgütleri ile temaslarını sürdürerek sektör ile ilgili bilgi ve teknolojik gelişmeleri izlemekte ve üyelerine iletmektedir.