XPS, Çevre Dostu Binalar Derneği’nin Kurucu Üyesi Oldu

Küresel ısınma ve çevre felaketlerine karşı alınması gereken önlemlerin başında gelen ısı yalıtımının yararlarını anlatmayı misyon edinen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, Türkiye Çevre Dostu Binalar Derneği’nin kurucu üyesi oldu.

ABD’de Clinton Vakfı’nın dünyada enerjinin verimli kullanımı ve tasarrufuna yönelik politikaları teşvik etmek amacıyla kurduğu, Green Building Counsil’ın (Yeşil Binalar Konseyi) altında kurulan Türkiye Çevre Dostu Binalar Derneği, ısı yalıtımının yeşil binaların en önemli özelliklerinin başında geldiğini savunuyor. Çünkü ısı yalıtımı ortalama yüzde 50 daha az enerji tüketerek ısıtma ve soğutma imkânı sağlıyor. Bu sayede konut başına atmosfere yayılan karbondioksit miktarı da yarı yarıya azalıyor.

Türkiye Çevre Dostu Binalar Derneği ile ortak amaçlara hizmet ettiklerini belirten XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Topçu, hayata geçirdikleri bilinçlendirme kampanyası ile toplumu ve sektörü enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirerek, doğru ısı yalıtımı uygulamalarının artırılmasını ve bu sayede vatandaşlarımızın, ülkemizin ve çevrenin kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Topçu, çevre dostu tasarım ve inşaat konusunda lobi yapacak ve bilgilendirme çalışmalarında bulunacak olan Türkiye Çevre Dostu Binalar Derneği’ne destek vererek önemli bir toplumsal görevi yerine getireceklerinin altını çizdi.

XPS ısı yalıtım levhaları çevreye dost bir ürün olması sayesinde diğer ısı yalıtım malzemelerinden ayrılıyor. Dış ortam koşullarına dayanıklılığı sayesinde fark yaratan XPS, ısı yalıtım performansını bina ömrü boyunca sürdürüyor.

Isı yalıtımı ve mantolama uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.xpsturkiye.org internet adresinden ve (0216) 415 68 94 numaralı telefondan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği’ne ulaşabilirler. Çevre Dostu Binalar Derneği’ne ise www.cedbik.org internet adresinden ulaşmak mümkün.