XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği İlk Genel Kurulunu Yaptı



İnşaat sektöründeki olumlu gelişmelere paralel olarak son yıllarda önemli bir büyüme trendi içinde yer alan yalıtım sektörü yeni oluşumlarla daha da güçleniyor. Türkiye'de yalıtım bilincinin gelişmesi, yalıtımda AB standartlarında ileri teknoloji ürünlerin kullanımının yaygınlaşması için bir araya gelen Ekstrude Polistiren Isı Yalıtım Levhası üreticileri, XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği çatısı altında buluştu.

İlk genel kurulunu Ataşehir'deki merkezinde yapan derneğin başkanlığına DOW TÜRKİYE Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, Başkan Yardımcılığına İZOCAM Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem seçildi. Yönetim Kurulu Asil Üyeleri olarak BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, ODE Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve YALTEKS Genel Müdürü Kubilay Ulu seçildiler.

Derneğin diğer üyelerini temsilen Yedek Yönetim Kurulu üyeliklerini IBG PAKPLAST Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Tuza, ÖZPOR Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kaya, BPLAS Pazarlama ve Satış Müdürü Ertuğrul Feyzi Yörük, ERYAP Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Eruslu, ve POLYPET Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yüzen oluşturuyor.

Durmuş Topçu
XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, öncelikle EXIBA Avrupa XPS Üreticileri Derneği ve Avrupa İnşaat Malzemeleri Direktifi doğrultusunda CEN/TC 88 standard hazırlama teknik komitesinin ilgili standard hazırlama çalışma grupları ile yakın çalışarak güncel gelişmelerin takibi, sektörün bu konularda bilgilendirilmesi ve Türkiye'deki yalıtım bilinci eksikliği ve kayıt dışı üretim nedeniyle sektörün yara almasına neden olan kalitesiz üretime karşı mücadele etmeyi misyon edinen bir sivil toplum kuruluşu. Isı yalıtımı sektöründeki en son teknoloji ürünü olan XPS hakkında sektörü ve kamuoyunu bilinçlendirerek, ürünün kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlayan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, bu yolla uzun ömürlü, ekonomik ve en doğru yalıtım uygulamalarının yapılması için faaliyet gösterecek.

Kısaca XPS olarak adlandırılan Ekstrude Polistiren Isı Yalıtım Levhaları, polistiren hammaddesinden levhalar şeklinde üretilen ısı yalıtım değeri oldukca yüksek, kullanıldığı yapı elemanına göre yoğuşmayı önleyecek şekilde optimum nefes alan (mu: 50- 250), suyu ve nemi bünyesine geçirmeyen, homojen hücre yapısına sahip bir ısı yalıtım malzemesi. Binaların çatı, döşeme ve duvar elemanlarının ısı yalıtım uygulamalarında kullanılan XPS, sorunsuz ve sürekli ısı yalıtımı, suya karşı mükemmel direnç, dona karşı yüksek dayanıklılık ve uygulama kolaylığının yanı sıra pratikliği ve ekonomikliği ile de günümüz binalarında ve mühendislik projelerinde istenilen performansı ve dayanıklılığı yapı ömrü boyunca sağlıyor.

Bu yalıtım levhaları ile ısı yalıtım uygulamalarında ısı kayıplarının en aza indirgendiğini ve bu sayede tasarruflu, sağlıklı ve konforlu mekanlar yaratıldığını kaydeden XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Topçu, derneğin bundan sonraki tüm faaliyetleri ile bu bilinci oluşturmaya çalışacaklarını belirtti. Topçu, enerji tasarrufu sayesinde hava kirliliği ve küresel ısınmaya karşı da savaş açan çevreci ürün XPS'in ısı yalıtımı için ideal bir malzeme olduğunu belirtti.