'Yabancı Müteahhit Getirelim de İş Öğretsin'

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda kaldırım yapımında kullanılan kum yığınının motosikletli iki kişinin kaza yapıp ölümüne sebep olmasıyla ilgili soruları yanıtlarken, yerli müteahhitleri eleştirdi. Topbaş, "İhale Yasası nedeniyle müteahhitleri kendimiz seçemiyoruz. İstiyoruz ki getirelim bir uluslararası firma, adam gibi işin nasıl yapıldığını görsünler" diye konuştu.

Yolda kum vardı
Barboras Bulvarı'nda dört gün önce İbrahim Geliş yönetimindeki 34 AZ 7697 plakalı motosiklet, sağ şeritten giderken orta şeritteki bir otomobili geçmiş, aniden üç şeritli yolun sağ şeridinden en sol şeridine geçen motosiklet, kontrolden çıkarak kaldırıma çarpmıştı. Kaldırıma vurduktan sonra havalanarak yol kenarındaki ağaca çarpıp ikiye bölünen motosikletin sürücüsü 27 yaşındaki İbrahim Geliş ve 21 yaşındaki Mustafa Çelik hayatlarını kaybetmişti. Yolun sağ şeridinde olay yerine yaklaşık 20 metre uzaklıkta belediye tarafından kaldırımların yapılması nedeniyle kum döküldüğü görülmüş ve kazaya kumun neden olduğu iddia edilmişti. Ertesi gün kum yoldan kaldırılmıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, olayın Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettiğini söyledi. Kent şantiyeciliğinde dağ başında olduğu gibi çalışılamayacağını vurgulayan Topbaş, İhale Yasası nedeniyle müteahhitleri kendilerinin seçemediğini, bazı müteahhitlerin aldıkları işleri başkasına devrederek para kazandığını anlattı. Topbaş, "İş sonunda ameleye kalıyor. İstiyoruz ki getirelim bir uluslararası firma, Türk partneriyle birlikte. Gelsinler nasıl çalışıldığını göstersinler. İşini iyi yapmayanlar da adam gibi işin nasıl yapıldığını görsün" dedi.