Yabancı Yatırımcılar Hangi Konutları Tercih Ediyor?



Yabancı yatırımcılar artık sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin birçok şehrinde gayrimenkul yatırımı yapıyor. TÜİK verilerine göre Ocak 2017’de yabancılara 1.386 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 azaldı. Ocak 2017’de ilk sırayı 441 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla 264 konut satışı ile Antalya, 137 konut satışı ile Bursa, 72 konut satışı ile Ankara, 70 konut satışı ile Sakarya ve 62 konut satışı ile Yalova izledi. Peki, yabancı yatırımcılar konut yatırımında hangi tip daireleri tercih ediyor? Markalı konut projelerinin ne kadarını yabancı yatırımcılar alıyor? İşte yabancı yatırımcıların ev satın alırken tercih ettikleri…

Markalı konut satışlarının yüzde 4’ü yabancılara

Türkiye gayrimenkul sektörü ile ilgili kapsamlı ve detaylı gayrimenkul bilgi, analiz ve araştırmalar sunan gayrimenkul bilgi servisi REIDIN’in Yeni Konut Fiyat Endeksi Şubat 2017 sonuçları yabancı yatırımcıların markalı konut projelerdeki yatırımının bir önceki aya göre arttığını gösteriyor. Şubat ayında markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 4’lük (son 6 aylık ortalama yüzde 10) kısmı yabancı yatırımcılara yapıldı. Ocak 2017’de markalı konut projeleri satışın yüzde 3’ü, Aralık 2016’da ise yüzde 8’i yabancı yatırımcılara gerçekleşmişti.

Yabancı yatırımcıların tercihi 1+1 daireler!

Peki yabancı yatırımcılar en çok hangi konut tiplerini tercih ediyor? Yabancı yatırımcılar yatırımlarında ağırlıklı olarak 1+1 tipi daireleri tercih ediyor. Şubat 2017’de de bu değişmiyor ve yabancı yatırımcıların tercih noktasında ağırlıklı olarak 1+1 özellikteki konutlar öne çıkıyor. 1+1 dairelerden sonra en fazla tercih edilen konutlar yüzde 24 ile 2+1’ler, yüzde 18 ile 3+1 ve yüzde 18’le 4+1 daire tipleri oluyor.

Kaynak: Zingat.com

 

Reklam Goruntulenme Bolumu