Yağış Polatlı ve Mamak’ı Felç Etti



Ankara’da yaşamı olumsuz yönde etkileyen yağışlar, Polatlı ve Mamak’ta hayatı felç etti. Çok sayıda otomobil hasar gördü. Ev ve işyerlerini su bastı. Tarlalar zarar gördü.

Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde dün gece etkili olan sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Park halindeki çok sayıda araç su altında kalırken, Mamak’ta 500 bin mavi ladin çam fidanının yok olduğunu söyledi.

5 milyon liralık maddi hasar var

Pazartesi akşam saatlerine doğru yağan şiddetli yağış Polatlı’da altyapı ve konutlarda toplam 5 milyon liralık maddi hasara yol açtı. Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Şahin, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ankara Valiliği Afet Acil Durum Merkezi Müdürü Ömer Akbaş yağışın zarar verdiği bölgelerde incelemeler yaptı. İlçe Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Hasar Tesbit Komisyonu, zarar gören vatandaşların başvurularını kabul ediyor. Belediye Başkanı Yakup Çelik de, dün gece belediyeye 500 su baskını telefonu geldiğini söyledi. Tuğla fabrikalarında çalışan 50 aile de geceyi yurtta geçirdi. Polatlı’da 30 dakikadan fazla süren sağnak yağış ilçede hayatı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle kanalizasyonlar tıkandı ve alt geçitler suyla doldu. E - 90 karayolunda seyir halinde olan bazı araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi. Yağış nedeniyle ilçeye bağlı çok sayıda köyde ekili olan tarım alanlarının zarar gördüğü belirtildi.

Hatip Çayı taştı 500 bin çam sele kapıldı

Hasanoğlan’dan çıkan Hatip Çayı’nın taşması sonucu dere yatağında bulunan seralarla birlikte sebze ve beyve bahçeleri büyük zarar gördü. Mamak İlçesi’ne bağlı Lalahan Mahallesi’nde 30 yıldır fidan serası bulunan 55 yaşındaki Ahmet Yıldırım, zararının büyük olduğunu söyledi. Yıldırım, “Dün akşam yağan şiddetli yağmurla yaklaşık 500 bin mavi ladin çam fidanım sel sularına kapıldı” dedi. Polatlı Meteoroloji İstasyonu’ndan alınan bilgilere göre şiddetli yağış rekor düzeyde gerçekleşti. Son yağışlarda metrekareye 77 kg. olarak ölçüldü.