Yalanladı ama Belge Yok



AKP Genel Başkanı Yardımcısı Haluk İpek, baldızı Zeynep Sevim Özaydın’ın Çamlıdere’de yaptırdığı villaya ilişkin "park alanının konut alanına çevrilerek takasla arsa rantı sağlandığı" yönündeki iddiaları yalanladı. Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can da arsa için imar değişikliği yapılmadığını savundu. Ancak İpek ve belediye, Çamlıdere Belediye Meclisi’nin imar değişikliği kararına muhalif kalan DP’li üye Hüseyin Kayahan’ın itiraz ettiği 6 Haziran 2008 tarih ve 33 nolu belediye meclisi kararının metnini vermeyi reddettiler.

İpek: İlişkim yok

Haluk İpek, Hürriyet’in "Çamlıdere’de baldıza villa" haberinin doğru olmadığını, villa ile bir ilişkisinin bulunmadığı savunarak şöyle dedi: "Haberin kaynağı olarak gösterilen Hüseyin Kayahan CHP listesinden 1. sıra adayıdır. Babasının kullanımında bulunan kaçak yapılar da Çamlıdere Belediyesi’nce yıkılmıştır. Bu, haberdeki iddiaların kişisel ve siyasi husumete dayalı olduğunu ortaya koymaktadır. Bahsedilen parselin ormanlık park alanıyken, konut alanına çevrildiği iddiası yalandır. Bu alan 1985’te konut alanına açılmıştır. Parsel, Özaydın tarafından ihale yolu ile rekabet ortamında ve özel şahıstan satın alma yolu ile edinilmiştir. Haberde anılan üyelerin, önümüzdeki seçimde belediye meclis üyeliğine aday gösterildiği iddiası da gerçek değildir."

Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can ise baldız Özaydın’a villa yaptığı arsanın sadece 355 metrekaresini belediyenin ihale yöntemiyle 10 bin TL’ye sattığını açıkladı, "İmarda ormanlık park alanıyken konut alanına çevirildiği iddiaları gerçek dışıdır" dedi.

İpek'in geçiştirdiği sorular

Ostİm’de marangozlukla geçimini sağlayan AKP’li 4. sıra Meclis üyesi adayı Kamil Özdaydın’ın eşi olan baldızının ’yüksek geliri olmamasına rağman bu villayı nasıl yaptırdı’ sorusuna Haluk İpek, "Oralarda evler çok pahalı değil. Bu ev de 50 bin liradan fazla etmez" yanıtını verdi.

İpek, villanın inşaatı sırasında sık sık orada bulunmasına ilişkin bir soruya ise "Çamlıdere seçim bölgem ben sürekli giderim" yanıtını vermekle yetindi.

İpek’in ve belediye başkanının yazılı açıklamasında, villanın yapımı için 70 kadar çam ağacının kesildiği iddiasına değinilmedi. Böylece ağaçların kesildiği doğrulanmış oldu.