Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2006 Adaylarını Arıyor



Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nin 2006 organizasyonu dört kategoride düzenleniyor. “Yılın Yatırımı”, “Yılın Profesyoneli” ve “Yılın Yeni Ürünü” ödülleri, adaylar arasından Yalıtım Dergisi okurları ve Seçici Kurul’un yapacağı oylama ile sahiplerini bulacak. “Yalıtım Bilincine Katkı Özel Ödülü” ise organizasyon komitesi tarafından belirlenecek.

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2006’ya Aday Olma Koşulları
Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2006’ya aday olmak için öncelikle Aday Önerme Formu’nun doldurularak 31 Ocak 2007 tarihine kadar Yalıtım Dergisi’ne ulaştırılması gerekiyor. Yalıtım Dergisi'ne ulaşan aday formları, organizasyon komitesince adaylık kriterleri açısından incelenerek adaylık kesinlik kazanacak. Adaylar, dergide ilan edilmeden adaylıklarının kesinleştiği kendilerine bildirilecek.

Yılın Yatırımı
Yalıtım sektöründe 2006 yılı içerisinde yatırımını tamamlamış, üretime geçmiş, üretim tesisi kuran ve/veya mevcut tesisindeki büyütme-geliştirme yatırımını tamamlamış firmalar kendileri aday olabilecekleri gibi önerilerek de adaylık kazanabiliyorlar.

Adaylarda
- Yatırımın Türkiye sınırları içerisinde yapılmış, tamamlanmış ve üretime geçmiş olması,
- Isı, su, ses ve yangın yalıtımı konularından birinde üretim yapılacak olması,
- Söz konusu tesisin açık-kapalı alanı, yatırım değeri, yarattığı istihdam, yıllık üretim miktarı, kullandığı teknoloji gibi parametrelerinin sunulmuş olması koşulları aranacaktır.

Yılın Profesyoneli
CEO, genel müdür, genel koordinatör, pazarlama müdürü, üretim müdürü veya satış müdürü olarak bir yalıtım firmasında üst düzeyde görev yapan profesyoneller görev yaptıkları firma, kurum ve kuruluşun önerisi, kendi başvuruları veya önerilmeleri ile adaylık kazanabiliyorlar.

Adaylarda
- Söz konusu profesyonelin Türkiye’de ikamet ediyor ve çalışıyor olması,
- Son bir yıl içinde tam süreli iş yasasının gereklerine uygun çalışmış olması, (Özel sözleşme ile çalışanlar, danışmanlar, geçici süreyle görev alanlar aday olarak gösterilemezler)
- Çalıştığı firma, kurum ve kuruluşun gelişmesinde, saygınlığının artmasında ve temsilinde kabul ve takdir edilebilir farklar ya da katkılar yaratmış olması koşulları aranacaktır.

Yılın Yeni Ürünü
2006 yılı içerisinde piyasaya sürülmüş “Isı”, “Su”, “Ses” ve “Yangın” yalıtımı ürünlerinden her konu için bir ürün, üretici ve/veya ithalatçısının başvurusu veya önerilmesi ile adaylık kazanabiliyor.

Aday ürünlerde
- 2006 yılı içerisinde pazara sunulmuş olması, (1 Ocak 2006-31 Aralık 2006 tarihleri arasında)
- Ürünün uluslararası ürün kalite belgelerine sahip olması veya en az TSE standartlarına uyumlu olduğunun belgelenmiş olması
koşulları aranacaktır.

Yalıtım Bilincine Katkı Özel Ödülü
“Yalıtım Bilincine Katkı Özel Ödülü”, Yalıtım Dergisi Yazı İşleri kadrosu ile Doğa Sektörel Yayın Grubu editörler kurulu üyelerinden oluşturulan Organizasyon Komitesi tarafından, 2006 yılı içerisinde yalıtım bilincinin artırılmasına yönelik yaptığı çalışmalarla kabul ve takdir görmüş kişi, kurum veya kuruluşa verilecektir.


Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nde süreç nasıl işleyecek?..
1) Ödül adayları, başvurularını 31 Ocak 2007 tarihine kadar Yalıtım Dergisi’ne ulaştıracaklar. Adaylıkları organizasyon komitesinin değerlendirmesi sonucu kesinlik kazanacak.

2) Derginin şubat sayısında tüm adayların yer aldığı oy verme formu yayınlanacak. Yalıtım Dergisi okurları dergide ve oluşturulacak internet sitesinde yer alan oy verme formu ile 31 Mart 2007 sonuna kadar oylarını kullanabilecekler.

3) Okur oylaması sonuçları kayda alınacak. 2006 yılı nisan ayı başında toplanacak olan sektörün önde gelen temsilcilerinden oluşturulan Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Seçici Kurulu, okur oylarını değerlendirecek ve ödül sahiplerini belirlemek için oylama yapacak. Oylamada, Seçici Kurul’un oyları yüzde 70, okur oyları ise yüzde 30 etkili olacak.

4) Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2006’nın sahipleri Yalıtım Dergisi’nin nisan sayısında açıklanacak. Ödüller, nisanda düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek.

Önceki senelerde Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2003
Yılın Yatırımı: Ode Yalıtım Sanayi ve Tic. A.Ş.
Yılın Profesyoneli: Sika Satış ve Paz. Müd. Bülent Çolak
Yalıtım Sektörüne Katkı Özel Ödülü: İZODER
Yılın Isı Yalıtım Ürünü: Capatect Dalmaçyalı
Yılın Su Yalıtımı Ürünü: Sikalastic 450
Yılın Ses Yalıtımı Ürünü: Sanifoam Firex
Yılın Yangın Yalıtımı Ürünü: Sanifoam Palusol

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2004
Yılın Yatırımı: Atermit A.Ş.
Yılın Profesyoneli: Mardav A.Ş. Genel Müdürü Levent Pelesen
Yılın Isı Yalıtım Ürünü: Blue Safe-Mavi Kale
Yılın Su Yalıtımı Ürünü: Yalteks Elmas Asfalt Shingle
Yılın Ses Yalıtımı Ürünü: Protem Gürültü Önleyici Bariyer
Yılın Yalıtım Uygulaması: Sokullu Konakları uygulaması ile Umut İzolasyon
Yalıtım Sektörü Özel Ödülleri: Özpor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cazım Özal ve BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2005
Yılın Yatırımı: Bursa ve Kayseri fabrikaları ile Sincan Styropor A.Ş.
Yılın Profesyoneli: Hüseyin Bilmaç / Eczacıbaşı Koramic Yapı Kimy. Gen. Md.
Yılın Isı Yalıtım Ürünü: VitraTherm Arkitekt ve VitraTherm Norm Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi
Yılın Su Yalıtım Ürünü: Sikalastic 445
Yılın Ses Yalıtım Ürünü: Montapaneel SDS
Yılın Yangın Yalıtım Ürünü: Dupont Unitherm
Yılın Yalıtım Uygulaması: Eryaman 8. ve 9. Etap’ta 1100 Konuta Isı ve Su Yalıtımı Uygulaması (Şener İnşaat Mad. Turizm ve San. Ltd. Şti.)

Aday Önerme Formu için tıklayınız.