Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri



Yalıtım sektörünün en prestijli organizasyonlarından “Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri”nde adaylık süreci başlıyor. Bu sene yedincisi düzenlenecek ödül programında birçok firma, yatırımları ve ürünleriyle yer alacak.

“Yılın Yatırımı”, Yılın Isı Yalıtım Ürünü”, “Yılın Su Yalıtım Ürünü”, “Yılın Ses Yalıtım Ürünü” ve “Yılın Yangın Yalıtımı Ürünü” kategorilerinin bulunduğu Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri, Yalıtım Dergisi okurları ve jürinin yapacağı oylama ile sahiplerini bulacak. “Yılın Profesyoneli ve “Yalıtım Bilincine Katkı Özel Ödülü” ise organizasyon komitesi tarafından belirlenecek.

Nasıl Aday Olunacak?

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2009’a aday olmak ve aday önermek için öncelikle Yalıtım dergisinin 2009 Kasım-Aralık sayısında yer alan “Aday Önerme Formu”nun doldurularak 31 Ocak 2010 tarihine kadar ulaştırılması gerekiyor.

Ödül programına “Yılın Yatırımı” kategorisinde aday olacak girişimlerin, 2009 yılı içerisinde Türkiye sınırları içerisinde yapılmış, tamamlanmış ve üretime geçmiş olması, katılımcılardan beklenen kriterlerden ilki. Aynı zamanda ısı, su, ses ve yangın yalıtımı konularından birinde üretim yapılıyor olması ve söz konusu tesisin açık-kapalı alanı, yatırım değeri, yarattığı istihdam, yıllık üretim miktarı, kullandığı teknoloji gibi parametrelerin sunulmuş olması koşulları aranıyor. Bu kategoride, üretim tesisi kuran ve/veya mevcut tesisindeki büyütme-geliştirme yatırımını tamamlamış firmalar, kendileri aday olabilecekleri gibi önerilerek de adaylık kazanabiliyorlar.

“Yılın Yeni Ürünü” kategorilerinde ise 2009 yılı içerisinde piyasaya sürülmüş “Isı”, “Su”, “Ses” ve “Yangın” yalıtımı ürünlerinden her konu için bir üretici ve/veya ithalatçının bizzat başvuruda bulunması veya okuyucular tarafından önerilmesi ile adaylık kazanılabiliyor.

“Yılın Yeni Ürünü” kategorisi adaylarının tümünün 1 Ocak 2009-31 Aralık 2009 tarihleri arasında piyasaya sürülmüş ürünler olması, ürünün uluslararası ürün kalite belgelerine sahip olması veya en az TSE standartlarına uyumlu olduğunun belgelenmiş olması koşulları aranıyor.

“Yılın Profesyoneli” ve “Yalıtım Bilincine Katkı Özel Ödülü” ise, Yalıtım Dergisi Yazı İşleri kadrosu ile B2B Medya editörler kurulu üyelerinden oluşturulan Organizasyon Komitesi tarafından, 2009 yılı içerisinde yalıtım bilincinin artırılmasına katkıda bulunmuş, firmasının ve sektörün gelişimine yönelik yaptığı çalışmalarla kabul ve takdir görmüş kişi, kurum veya kuruluşa verilecek.

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nde Süreç Nasıl İşleyecek?

Ödül programının adaylarından, başvuruların 31 Ocak 2010 tarihine kadar Yalıtım Dergisi’ne ulaştırılması bekleniyor. Adaylıkları organizasyon komitesinin değerlendirmesi sonucu kesinlik kazanacak olan katılımcılar, derginin şubat sayısında (82. Sayı) yayınlanacak olan ve tüm adayların yer aldığı oy verme formu aracılığı ile değerlendirilecekler. Yalıtım Dergisi okurlar, aynı zamanda oluşturulacak internet sitesinde de yer alacak oy verme formu ile 31 Mart 2010 sonuna kadar oylarını kullanabilecekler.

2010 yılı Nisan ayı başında toplanacak ve sektörün önde gelen firmalarının temsilcilerinden oluşturulacak olan “Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Seçici Kurulu”, okur oylarını değerlendirecek ve ödül sahiplerini belirlemek için oylama yapacak. Oylamada, seçici kurulun oyları yüzde 70, okur oyları ise yüzde 30 etkili olacak.

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2009’un sahipleri Yalıtım Dergisi’nin Nisan 2010 sayısında açıklanacak. Ödüller, yine Nisan ayında düzenlenecek törende sahiplerine sunulacak.

Daha detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.