Yalova Belediyesi'nin Öncülüğünde 9 Belediye Daha Eurocities'e Giriyor



Avrupa ülkelerinin nüfusu 250 bini aşan şehirlerinin bir araya gelerek oluşturdukları Eurocities, (Bilgi Toplumu Kentler Birliği) tanıtım toplantısı Yalova'da gerçekleştirildi.

Yalova Belediyesi'nin Eurocities içerisinde önemli bir görevi üstlendiğini kaydeden Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasında köprü vazifesi gördüklerini vurguladı. Binicioğlu Türkiye'den ilk kez kendilerinin üye oldukları Eurocities'e bu yıl 9 belediyenin daha üyelik için başvurduklarını açıkladı.

Yalova Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Eurocities Türkiye Tanıtım Programı çeşitli illerden gelen yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Eurocities Başkanı Catherine Parmantier'in, Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'nu makamında ziyaret etmesiyle başlayan program, Binicioğlu'nun Eurocities kapsamında yenilenen ve turizme açılan TİGEM kamplarını gezdirmesiyle devam etti. Başkan Binicioğlu, tüm davetlilerden kamplar konusunda olumlu tepki aldı. Ardından Güzel Sanatlar Merkezi'nde yapılan Eurocities Tanıtım Toplantısı'na katılan belediye başkanları ve temsilcileri, Başkan Binicioğlu ile Catherine Parmantier ve Halkla İlişkiler Müdürü Alexandre Dossat'an Eurocities hakkında bilgi aldı. Dünyada iletişim teknolojilerinde büyük bir değişim yaşandığını ve demokrasinin de bu durumdan etkilendiğini anlatan Binicioğlu, "Bilgi toplumuna geçmeyi başaramazsak, dünyadan kopuk yaşamış oluruz. Biz de TeleCities'in üyesi olarak Brüksel'de Yalova Belediyesi'nin ilk irtibat bürosunu açacağız. Daha önce Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olmuştuk. İnternet altyapılarında uzman şirket Cisco ile çalışmalarımız var. Bu gibi üyeliklerle belediyemizi hızla büyütmeye devam edeceğiz." bilgisini verdi. Eurocities Başkanı Catherine Parmantier de, Türkiye'den Eurocities'e girme konusunda gelen taleplere cevap verebilme ve bilgilendirme adına Yalova'da bulunduğunu ifade ederek, "Yalova bize katılan ilk Türk üyemiz ve bu noktada ciddi çalışmalara imza attı. Üye şehirlerimizin taleplerini Avrupa Birliği'ne ileterek AB fonlarından yararlanmalarını sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu. Toplantıya Uludağ Üniversitesi Yalova İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Çabuk, Yalova Vali Yardımcısı Kemal Cirit, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. M. Tacettin Sarıoğlu ve belediye temsilcileri katıldı.