“Kullanılmayan Yapıya Restorenin Anlamı Yok”

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, restorasyonu yapılan yerlerin tam kapasite ve belli bir amaç doğrultusunda kullanılmasının kolay olmadığını belirterek, “Kullanılmayacak bir yapıyı restore etmenin de anlamı yoktur” dedi.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından restore ettirilerek eğitim amaçlı hizmet veren mekanlarla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Muzaffer Dilek, Millet Hamamı’ndaki mermer mozaik kursunun tam kapasiteyle çalıştığını belirtti. Önümüzdeki dönem için müracaatlar olduğunu kaydeden Vali Dilek, “Burada yetişen kursiyerler, Afyonkarahisar’ın mermer, mozaik ve rölyef sanatı ile ilgili biraz daha ön plana çıkmasında önemli rol oynayacaktır. ıscehisar’daki Mermer ve El Sanatları Merkezi’nde 305’e yakın kursiyer yetiştirdik. Orada 2. kademe, yani ustalık kursu açmak istiyoruz. ıscehisar ile Millet Hamamı entegre çalışacak. Mermer, mozaik ve biçki dikiş kursları sabit olarak orada devam edecek” diye konuştu.

Silüeti değişecek
Varoş semti olarak bilinen Çavuşbaş’ta faaliyetlerini sürdüren Millet Hamamı’nın önemine dikkat çeken Dilek, şöyle konuştu: “O bölgede yaşayan insanlar, özel bir mekana gitmenin rahatlığını yaşıyor. Davranışları daha rahat oluyor. Yukarıpazar Gençlik Merkezi de Millet Hamamı’nı tamamlıyor. Gençlik Merkezi’nde, mahallenin ihtiyacına yönelik bir ana sınıfı oluşturduk ve öğretmen görevlendirdik. Önümüzdeki günlerde o bölgenin mahalle muhtarlarını toplayarak toplantı yapmak istiyorum. Karşılıklı sorunları konuşmak istiyoruz. Çavuşbaş Semti, gelecekte daha cazip hale gelecek. Orada 100’e yakın restorasyon çalışması yapacağız. O bölgenin silüeti değiştikçe cazibesi de artacak. Amacımız o bölgeyi insanlara göstermek değil, verimli bir şekilde kullanmaktır. Restorasyonu yapılan yerlerin tam kapasite ve belli bir amaç doğrultusunda kullanılması kolay değildir. Kullanılmayacak bir yapıyı restore etmenin de anlamı yoktur.”