Yalova'da Eski Arboretumun 3 Parseline 27 milyon 269 bin TL



Yalova Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda düzenlenen ihalede, 15, 16 ve 24 numaralı parsellerin satışı gerçekleştirildi. Turizm tesisi yapılmak üzere satışa sunulan 3 parselden 15 ve 16 numaralı parselleri, 'Zihni Üstünoğulları' isimli firma kazandı. 24 numaralı parseli ise ismi açıklanmayan bir firmanın kazandığı bildirildi.
     
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, ihale sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''15 ve 16 numaralı parsellere 'Zihni Üstünoğulları' isimli firma girdi. Bir parsel için 5 milyon 404 bin, diğer parsel için 5 milyon 855 bin lira verdi. Toplamda 'Zihni Üstünoğulları' isimli firma 2 parsele 11 milyon 259 bin TL para ödedi. 24 numaralı parseli de 16 milyon lira veren Arap bir iş adamı aldı. İhalede 3 parsel toplam 27 milyon 269 bin TL'ye satıldı. Arboretumun 5 parselinin tamamı ise 57 milyon 869 bin TL'ye satılmış oldu. Buna göre arboretum Merosa, Alkaş, Zihni Üstünoğulları ve Arap bir iş adamı arasında paylaşılmış oldu''.

Başkan Koçal: En büyük eksiklik, 5 yıldızlı otellerin azlığı

Öte yandan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, bugün düzenlediği basın toplantısıyla eski arboretum alanında yapılacak otellerin ön projelerini tanıttı. Yalova’daki en önemli eksikliği 5 yıldızlı otellerin azlığı olarak değerlendiren Başkan Koçal, "Termal’de bakanlığın 49 yıllığına tahsise çıkacağı bin 700 dönüm alan var. Bu, 8-10 tane 5 yıldızlı otelin yapılması manasına geliyor. Yine Etibank Tesisleri’nin ihalesi yapılacak. Bir de Yalova’da turizm tesislerinin olması gerekiyordu. 2007 yılından beri turizm alanı olarak imar planına işlenen yerlerde çalışmamızı yaptık" dedi.

“Başbakan’a, Genel Başkanlara Şikayet Ederim”

Sürecin tamamlandığına işaret eden Koçal, alanla ilgili tartışmalar devam ederse durumu ilgili makamlara ileteceğini söyledi. Koçal, “Bu iş bitti. Artık o siyasi dönem kapandı. Bundan sonra bunu saygıyla karşılayın. Yalova’da işbirliği, elbirliği içerisinde çalışalım. Ne AK Parti kurum olarak, ne de CHP kurum olarak buna karşı değil. Ama kurumların içinde bireysel hedeflerle engelleme yapmak isteyenler oldu. Bu tavrına devam edenleri en üst noktaları kim ise genel başkan, başbakan hepsine olayı anlatan yazılı bir metin ile ileteceğim” dedi.