Yapı 2006 Ankara Fuarı Başkenti Yapının Son Yenilikleriyle Buluşturdu



Açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün yaptığı 19. Uluslararası Yapı 2006 Ankara Fuarı'nda Başkentliler, son yıllarda oldukça hareketli bir seyir izleyen ve büyümesini hızla sürdüren yapı sektörünün en son yenilikleriyle biraraya geldi.

Açılış konuşmasında her ekonominin itici bir gücü olduğuna değinen ve Türk ekonomisinin itici gücünün de sanayi olduğunu söyleyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, "Bugün ihracatımız 85 milyar doları aşmış durumda ve bunun yüzde 90'ı dünya ile rekabet edebilir sanayi ürünü" dedi. Sanayinin gelişmesinde inşaat / yapı sektörünün önemine işaret eden Coşkun, gerek altyapı ve gerekse konut yatırımlarının 300'ün üzerinde imalat sanayini etkilediğine dikkat çekti. "Dolayısıyla yapı sektörü ne kadar gelişirse, imalat sanayi de o kadar gelişecektir" diyen Coşkun, "Bugün geldiğimiz noktada kalkınmada öncelik tanıdığımız özel sektöre şükran borçluyuz" diye konuştu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ise, Ankara'da inşaat sektöründe yaşanan canlılığa dikkat çektiği konuşmasında, Uluslararası Yapı Ankara Fuarı'nın kendileri için önemi üzerinde durdu, Ankara'nın artık iyi bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen "19. Uluslararası Yapı 2006 Ankara Fuarı", 30 bin kişi ziyaretçi potansiyeli ve 11 bin 500 m2'lik sergileme alanıyla Ankara'nın en büyük fuarlarından biri olma özelliğini taşıyor. Fuarda akıllı ev sistemlerinden elektronik gözlü kapılara, prefabrik evlerden bombalara karşı dayanıklı cephelere kadar pek çok yenilik meraklıların beğenisine sunuluyor.

Başkent Ankara'da özellikle kamu yatırımlarında karar vericilere sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri görme imkanı sağlayan fuar, mimarlar, mühendisler ve son kullanıcıları biraraya getiriyor. Fuarda firmalar, yapı, inşaat malzemesi ve teknolojisi konusunda her türlü malzeme ve hizmetlerini etkin bir şekilde tanıtma fırsatı da elde ediyor.

Sektördeki büyümeyi ve ekonomik gelişmeleri yakından takip eden yaklaşık 200 firmanın katıldığı fuar, aynı zamanda üretici firmalara, meslek odalarına, üniversitelerin mimarlık, mühendislik ve güzel sanatlar bölümlerine, derneklere, kamu kuruluşlarına ve sektör yayınlarına ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 1.500 farklı ürün segmentini aynı çatı altında buluşturan fuarda, ürün ve malzemeler konusunda uzman statüsünde birçok yetkili bulunuyor. Katılımcılar, yapıdaki en son teknolojiler hakkında bu uzmanlardan bilgi alma imkanı elde ederken, fuar deneyimlerin de aktarıldığı bir bilgi platformu olma özelliği taşıyor.