YAPI 377 Nisan Sayısı Bayilerde!



Doğan Hasol, derginin Nisan sayısındaki “YEM 45 Yılı Geride Bıraktı” başlıklı yazısında; “YEM daha nice yıllar, YEM dostlarıyla birlikte yaşasın... Aynı çizgide... Aynı başarılarla…” diyor.
    
Yapıda Ekoloji Eki

Bu yıl altıncısının yayımlanan “Yapıda Ekoloji”ekinin içeriği, 16 Nisan’da YEM’de yapılacak “Sürdürülebilirliğin Boyutları” başlıklı EKODesign Konferansı’na paralel: “Sürdürülebilirliğin Katmanları” konusuna yaklaşımları derleyerek ele almaya çalışıyor. Yeşil Bina sertifikalarında Türkiye ve dünyadaki son gelişmeleri aktaran ekte, Türkiye’den ve dünyadan proje, yaklaşım ve uygulama örneklerine yer veriliyor.

Yalıkavak Palmarina

Emre Arolat Architects’in tasarladığı Bodrum’daki Yalıkavak Palmarina projesinde, tasarımın ana motivasyonu, bir yandan yeni gelenlerin arzu ve gereksinimlerini eksiksiz karşılarken öte yandan Yalıkavak’ın, özgül nitelikleri ile diyalog kurabilen bir mekân silsilesi üretmek.

Paloma

Çeşitli müzik etkinliklerine ve konserlere evsahipliği yapan tasarım, ilkin dinamik formuyla yoldan geçenleri şaşırtıyor ve izleyiciler, yapının köşeli kabuğunun altında heykelsi ve renkli bir evrene dalıyor. Tetrarc’ın tasarladığı proje Fransa’nın Nîmes kentinde yer alıyor.
 
Daroca’da Arkeolojik Alan

Sergio Sebastián Franco’nun tasarladığı İspanya’daki projede kentsel dokudan doğan yapı, kentin tarihi karakterini koruyan kamusal bir mekân oluşturuyor.

ALCE İzolatör Fabrika Binası ve Yönetim Büroları

Büro ve karşılama bölümlerinin tasarımındaki amaç çalışanların verimliliğini artıracak, gelen ziyaretçilere bütün saydamlığıyla kendini sunabilecek özgüvende bir yapı oluşturmak. Pendik’te yer alan yapının tasarımı Cedetaş Mimarlık’a ait.

Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Projenin temel fikri, tarım teknolojileri ve ziraat fakültelerindeki teorik eğitimin, tarımsal alanlardaki (topraktaki) uygulamalı eğitim ile birlikte yapılması gerekliliğinden çıkıyor. PAB Mimari Tasarım’ın projesi Niğde’de yer alıyor.

Daegu-Gosan Park Kütüphanesi

Sürdürülebilirlik ve çevre standartlarına göre tasarlanmış yapının cephesi, organik bir şekilde parkın strüktürüne eklemleniyor ve bilgi, toplum, doğa arasında uyumlu bir ilişki kuruyor. Güney Kore’de yer alan projeyi Dellekamp Arquitectos tasarlamış.

Sahibinden.com Bürosu

Teknoloji şirketinin ruhuna ve kurumsal duruşuna uygun olarak tasarlanan sahibinden.com bürosu, çalışan verimliliğini ve bütünsel konforunu artıracak çözümler düşünülerek ele alınmış. İstanbul’daki projenin tasarımı Erginoğlu&Çalışlar’a ait.  

Turkcell Pera Flagship Mağazası

Akıl İşleri’nin tasarımını yaptığı, teknolojik olmasının yanında, davetkâr, sıcak ve ziyaretçilerinin keyifli zaman geçirebilecekleri bir mekân rahatlığında olması amaçlanan İstanbul’daki mağazada, ziyaretçilerin iyi hizmet alabilmelerini sağlamak üzere çeşitli ayrıntılar düşünülmüş.

Ayrıca;

- Kandilli Köyiçi Kentsel ve Tarihi Sit Kentsel Tasarım Projesi; Burçin Yazgı
- Yunanistan’da Duyarlı Dönüşümler; Karin Skousbøll
- Türk Evi; Sedad Hakkı Eldem
- Kent Peyzajında “Zafer Takları”; Ülkü Avcı, Meryem Atik
- Osmanlı Kent Yaşamındaki Hizmet Taşları; Şinasi Acar, Mustafa Yılmaz
- Alternatif Ben / Alternatif Estetik; Gülseli İnal

YAPI Nisan sayısında...